Objavljeni pobjednici prvog kruga natječaja YBD 2016: New Analogue

YBD kolaz-1

Balkanska dizajnerska mreža objavila je pobjednike prvog kruga natječaja “Young Balkan Designers 2016: New Analogue” u kojemu su se birali dizajnerski proizvodi koji vraćaju ljudski dodir u dizajnerski proces i proizvodnju, povezujući ih izravno s materijalima, obrtima i tehnikama dostupnima u balkanskoj kulturi.

Na natječaj je prijavljeno 136 projekata iz 13 zemalja regije, a u prvom krugu odabrano je 69 pobjedničkih projekata čiji autori dolaze iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Grčke, Kosova, Makedonije, Rumunjske, Srbije, Slovenije i Turske, a koji će biti predstavljeni na Talent zoni Mikser festivala u Beogradu od 8. do 12. lipnja 2016. u okviru izložbe Ghost Project.

YBD kolaz-2

Na osnovi izloženih funkcionalnih prototipova međunarodni žiri u sastavu Konstantin GrčićTomislav KnezovićZoran JedrejčićJelena MatićNikola Radeljković odabrat će konačnu selekciju Mladih balkanskih dizajnera čiji će projekti biti dio putujuće izložbe koja će obići vodeća regionalna dizajnerska događanja.

Pobjedničke projekte prvog kruga natječaja New Analogue možete pronaći ovdje: YBD competition first round winners announced.

Želite li postati član Balkanske dizajnerske mreže, prijaviti se možete na ovom linku.

Ostale informacije i upiti:

www.balkandesignnetwork.org

ybd@balkandesignnetwork.com

Balkanska dizajnerska mreža inovativna je platforma osnovana od strane Hrvatskog dizajnerskog društva iz Zagreba, Public Rooma iz Skoplja i Mikser organizacije iz Beograda s ciljem pružanja strateške podrške razvoju i promociji balkanskog dizajna, kako u regiji tako i na europskoj i međunarodnoj sceni. Projekt je podržan od strane Europske unije, programa Kreativna Europa i sufinanciran od strane Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Ministarstva kulture Republike Srbije i Ministarstva kulture Republike Makedonije.

eu-1