[d]razgovori u sklopu izložbe U KRUGU ŠKOLE: ZELENI VAL

U ponedjeljak 17.10. u 18 sati održat će se četvrti javni razgovor u sklopu projekta i izložbe “U krugu škole: Zeleni val”. Gosti će ovog puta biti IRA PAYER, BOJAN KRIŠTOFIĆ i IVA HRVATIN, članovi organizacijskog tima DESIGN DISTRICTA ZAGREB, a razgovor vodi MARKO GOLUB.

Dosad su u sklopu izložbe realizirana tri razgovora: s predstavnicima festivala dizajna Dan D i Hrvatskog dizajnerskog društva (Marko Golub i Karla Paliska), s dizajnerskim kolektivom Oaza o Projektu Ilica (Maja Kolar i Ivana Borovnjak) i kolektivom Pimp My Pump (Boris Bare, Tina Kovačićek i Andreja Smole). Posebna čast nam je ovog puta razgovarati s ljudima čiji je projekt ove godine zavrijedio i Veliku nagradu HDD-a na Izložbi hrvatskog dizajna 1516.

oaza_projekt-ilica

 

Termini razgovora

Petak, 7.10.2016. u 17:00
Hrvatsko dizajnersko društvo / Dan D

Moderatorica: Mia Biondić
Gosti: Marko Golub, Karla Paliska

Utorak, 11.10.2016. u 18:00
Oaza / Projekt Ilica

Moderator: Marko Golub
Gošće: Maja Kolar, Ivana Borovnjak

Srijeda, 12.10.2016. u 17:00
Pimp My Pump
Moderatorica: Mia Biondić
Gosti: Boris Bare, Tina Kovačićek, Andreja Smole

Ponedjeljak, 17.10.2016. u 18:00
Design District Zagreb
Moderator: Marko Golub
Gosti: Ira Payer, Bojan Krištofić, Iva Hrvatin

Utorak, 18.10.2016 u 18:00
Akupunktura grada / Adventski kalendar
Moderator: Goran Babić

Četvrtak, 20.10.2016. u 20:00
Završno okupljanje i prezentacija

 

p1410825-custom

 

U krugu Škole je kulturno-umjetnički i edukativni projekt koji se u nestalnoj dinamici odvija od 2009. na potezu ulica Masarykova-Gundulićeva-Ilica-Frankopanska s ciljem upoznavanja i senzibiliziranja šire javnosti prema značaju Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u prostoru i vremenu. Tumači se da su visokoškolske ustanove ustvari one koje u potpunosti educiraju umjetnike i dizajnere, iako se učenici ŠPUD-a od ostalih razlikuju upravo po tome što su se kroz razdoblje adolescencije obrazovali u umjetnosti te je u njima razvijen odnos prema umjetničkom djelovanju tijekom odrastanja i sazrijevanja.

 

p1410826-custom

 

U 2016. UBU je pokrenuo novu etapu projekta pod nazivom U krugu Škole – Zeleni val sa željom otvaranja novog dijaloga u ovom istraživačkom ciklusu, a postavlja ga na novu dionicu “kruga” Škole gradsku prometnu os istok-zapad koja povezuje institucije na potezu između HDLU-a i Arhitektonskog fakulteta. U krugu škole – Zeleni val želi sagledati budućnost kruga postavljajući tezu“zeleni val kao budućnost kruga” Škole. Iz te perspektive UBU će povezati svoja dva aktivna projekta: U krugu Škole i UBUdućnost.

 

p1410833-custom

 

Okvir u kojem će UBU postaviti ovaj dijalog na Zelenom valu moći će se koristiti kao mogući otvoreni model afirmativnog upoznavanja susjednih institucija, organizacija i njihovih aktera i odnosa spram javnog prostora koji koriste u neposrednoj blizini te njihove aktivacije s ciljem razvoja publike za aktualne projekte. U programu sudjeluju učenici ŠPUD-a i bivši učenici ŠPUD-a koji su danas eminentni umjetnici u području likovnih umjetnosti, a sam projekt obuhvaća niz umjetničkih istraživanja, predavanja,umjetničkih radionica, izložbi, debata, produkciju umjetničkih radova te izlaganje u Galeriji Hrvatskog dizajnerskog društva.

Više o izložbi pročitajte OVDJE

 

p1410799-custom