Young Balkan Designers na Istanbul Design Weeku

Putujuća izložba Young Balkan Designers: Common Grounds / Mladi balkanski dizajneri: Zajedničko tlo, gostuje na Istanbulskom tjednu dizajna

Nakon premijere na festivalu Mikser u Beogradu, izložbe na Danu D u Zagrebu, nastupima na tjednima dizajna u Beču i Tirani, putujuća izložba Young Balkan Designers: Common Grounds / Mladi balkanski dizajneri: Zajedničko tlo, gostuje na Istanbulskom tjednu dizajna od 14. do 18. listopada.

ist2

Izložbu i prateće aktivnosti koje uključuju promociju, edukaciju i praksu mladih dizajnera Balkana organiziraju Mikser, Hrvatsko dizajnersko društvo i skopski Public Room u okviru platforme Balkan Design Network.

ist3

Istanbulski tjedan dizajna (Istanbul Design Week) je jedan od najznačajnijih dizajn događaja u Turskoj koji već godinama predstavlja i promovira talente iz svijeta dizajna i omogućava njima i kompanijama koje se bave dizajnom da svoje proizvode predstave međunarodnoj publici. Okupljajući vodeće svjetske modne i industrijske dizajnere i kreativne industrije, Istanbulski tjedan dizajna obuhvaća i intenzivan program posvećen dizajnu, kao i brojne simpozijume, radionice i konferencije.

ist4

Predstavljanje izložbe Young Balkan Designers / Mladi balkanski dizajneri na Istanbulskom tjednu dizajna samo je prvi u nizu koraka u suradnji BDN-a i organizatora IDW-a.

Izložba će od 14. do 18. listopada biti postavljena u glavnom izložbenom prostoru, u staroj tvornici šešira u Istanbulu  (Eski Şapka Fabrikası – Kumbarahane Cad. No: 22 34445 Hasköy / Beyoğlu – İstanbul).

eu