VIDEO: Marko Hrastovec & Sandro Dujmenović

Pogledajte snimku [D]RAZGOVORA s dizajnerima MARKOM HRASTOVCEM i SANDROM DUJMENOVIĆEM održanog u HDD galeriji 26. lipnja 2017. u HDD-u povodom njihove izložbe LOUVRE U ZAGREBU. Dok je izložba detaljno predstavila tipografska pisma Louvre Sans i Louvre Serif, njihova polazišta, anatomiju, reference, razvoj i njihovu primjenu u recentnim tiskanim materijalima Louvrea, u razgovoru smo dotakmuli i brojne druge projekte Marka Hrastovca i Sandra Dujmenovića nastale samostalno ili u suradnji s drugim autorima.

Organizator i moderator razgovora bio je Marko Golub, a snimili su ga i montirali Petra Slobodnjak i Alen Vuković.

 

 

Sandro Dujmenović je iskustvo gradio radeći u dizajn agenciji Bunch za najbolje hrvatske i britanske klijente, zatim kao art direktor u digitalnoj agenciji Brlog iz grupe Bruketa&Žinić OM, dok sada je suosnivač i art direktor u Betonu. Radio je za Red Bull, Erste, Diners, Fact Mag, Adris, Hrvatski Telekom, Guiness i mnoge druge.

Marko Hrastovec se dizajnom tipografskih pisama i tipografskim dizajnom bavi od početka studija. Sudjelovao je kao dio uredništva na hrvatskom prijevodu knjige Gerrira Noorrdzija – Potez, a trenutno je predavač na tipografskim kolegijima na Studiju dizajna u Zagrebu. Radi samostalno za klijente iz Europe i regije.

Više o izložbi pročitajte OVDJE.