VIDEO: Dizajn u praksi 1.0

Povodom aktualne izložbe u HDD galeriji i završne faze projekta PRACTICING DESIGN / DIZAJN U PRAKSI realizirana su i dva kratka promotivna videa koji na sažet način prikazuju kako je projekt tekao i koji su njegovi rezultati. Projekt je pažljivo dokumentiran kroz čitavo njegovo trajanje, od početne istraživačke faze, preko razvoja i implementacije pilot-programa obuke za dizajnere, do produkcije prototipova u suradnji tvrtkom Prostoria koja je bila jedan od projektnih partnera.

Video Practicing design 1.0: Rethinking Design Education & Training Programme realizirala je Ivana Borovnjak u suradnji sa snimateljem i montažerom Miranom Krčadincem, a govori o osnovnim postavkama projekta i koracima u njegovoj realizaciji.

 

 

Drugi video, Practicing Design 1.0: HomeOffice realizirao je Ivan Goran Žunar u suradnji s Ivanom Borovnjak, Markom Golubom, Miranom Krčadincem i Janjom Roškar. Za razliku od prethodnog, ovaj je u cijelosti usredotočen na četiri tima polaznika koji su u suradnji sa svojim mentorima i tvrtkom Prostoria promišljali koncept HomeOffice koji je rezultirao s četiri prototipa prikazana na izložbi u HDD galeriji.