Radionica: DIZAJNIRAJ SVOJ APP!

U subotu 21. listopada s početkom u 10 sati u okviru EDU programa HDD-a održat će se besplatna radionica za mlade srednjoškolskog uzrasta pod nazivom DIZAJNIRAJ SVOJ APP. Voditeljice radionice su: JOSIPA TADIĆ i VITA VREBAC. Broj polaznika je ograničen pa požurite s prijavom.

Radionica je namijenjena mladima srednjoškolskog uzrasta. Polaznici radionice uče o mobilnim aplikacijama kojima je svrha olakšati svakodnevni život te uz pomoć trenutne tehnologije ponuditi rješenja naših problema. Cilj ove jednodnevne radionice je kreirati bazu za upotrebljivi proizvod kojeg bi polaznik htio koristiti jer smatra da bi njime na neki način olakšao svoju svakodnevnicu.

Voditeljice će upoznati polaznike sa svim vrludavim fazama kroz koje digitalna aplikacija prolazi, počevši od inicijalne ideje pa sve do razvoja konkretne aplikacije. Pomoću analognih alata polaznici će sami izrađivati svoj app, te ga uz pomoć dostupnih tehnologija prenijeti na mobitel.

Polaznici mogu prije radionice razmisliti o aplikacijama koje koriste, njihovim najboljim funkcionalnostima i problemima koje one rješavaju

Uzrast polaznika: srednjoškolski
Broj polaznika: 6-8 osoba
Trajanje: jednodnevna radionica koja će ukupno trajati 6h (10.00 – 16.00)

Zainteresirani polaznici i polaznice trebaju poslati prijavu na email: hdd@dizajn.hr. Naslov poruke: Prijava na radionicu, a u tekstu poruke molimo napisati osnovne podatke: ime i prezime, godina starosti.

Voditeljice radionice:

Vita Vrebac – Vita je digitalna dizajnerica s velikim fokusom na korisničko sučelje, boje i ilustracije. Vjeruje u spajanje dobro uspostavljenih dizajnerskih praksi s velikim vizualnim istraživanjima i neočekivanim preokretima koji proizvode čine uzbudljivim za upotrebu. Uvijek želi dodati taj extra spark. Trenutno radi kao freelance dizajnerica.
Josipa Tadić – Josipa je dizajnerica i ilustratorica koja živi i radi u Zagrebu. Diplomirala je industrijski dizajn na Studiju dizajna, te nakon studija započinje surađivati na projektima s kolegama iz područja dizajna i umjetnosti. Osim projekata vezanih uz grafički dizajn, paralelno samoinicirano razvija projekte koji su usko vezani uz vizualne umjetnosti i ilustraciju. Kroz te radove pronalazi slobodu istraživanja psihoemocionalnih aspekata boje, oblika, tekstura i kompozicija.