Predavanje Susane Soares u Puli

U utorak 17. srpnja 2018. u 10:00 sati u Puli u prostoru Društvenog centra Rojc – Dnevni Boravak (Gajeva 3), u organizaciji Udruge Metamedij, održat će se otvoreno predavanje na engleskom jeziku i diskusija s portugalskom dizajnericom Susanom Soares.

Osim predavanja pod vodstvom  Susane Soares održat će se i besplatna radionica spekulativnog dizajna pod nazivom “Nature vs. Nurture“ u trajanju od 16. do 19. srpnja. Radionica će se odviti u društvenom centru Rojc u Puli u organizaciji Udruge Metamedij u suradnji s Odsjekom za dizajn vizualnih komunikacija (Umjetnička akademija u Splitu).

Susana Soares završila je preddiplomski studij na ESAD-u u Portugalu, nakon čega završava diplomski Dizajn interakcija u Royal College of Art u Londonu. Soares je predavačica na LSBU (London South Bank University) te je međunarodno predavala i prezentirala svoj rad na Networkshopu (Caltech University, Los Angeles), na simpozijumu Creative Engagement/Medi(t)ation of Survival Symposium u MOMAK, Kyoto te na konferenciji Headspace – scent as design u organizaciji MoMA & Seed magazine, New York. Njezin je rad objavljen u dizajnerskim i znanstvenim publikacijama te je izložen u MoMA, New York, u MOMAK, Kyoto, u Science Gallery, Dublin, Southbank Center, London i The Royal Institution, London. Susanin rad je također dio stalne zbirke MoMA u New Yorku.
Njezina trenutna istraživanja usmjerena su na razumijevanje kako tehnološko redizajniranje životnih sustava može generirati nove okvire za dizajnerske prakse.

http://www.susanasoares.com/