Predavanje Jure Kotnika: Arhitektura kontejnera

U Velikoj predavaonici Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu, Kačićeva 26, u utorak 14. prosinca 2021. s početkom u 17 sati održat će se predavanje arhitekta i urednika JURE KOTNIKA pod nazivom Arhitektura kontejnera. Predavanje će se održati uz propisane mjere i COVID potvrdu, a moguće je sudjelovati i online.

Jure Kotnik je istraživački arhitekt i urednik koji živi i radi između Ljubljane i Pariza. Autor je nekoliko arhitektonskih ostvarenja koja su izazvala široku medijsku pažnju kao što su Vikend kuća 2+, mobilni Svjetionik za parišku luku, Dječji vrtić Kekec ili privremeni Dječji vrtić Ajda. Za svoja istraživanja u području arhitekture kontejnera nagrađen je Međunarodnom Trimovom nagradom za istraživanje g arkitekta i nazivom ConHouse.

foto

Kotnik je također pripremio i bio kurator prve izložbe Container Architecture, putujuće izložbe, prvi put predstavljene u Ljubljani i Parizu 2010. Od 2008. Kotnik piše za časopis A10. Autor je najprodavanije monografije Container Architecture (Links, 2008.) i nastavlja pisati za specijalizirane časopise . Za svoj rad na području teorije arhitekture Jure Kotnik je 2009. nagrađen Plečnikovom medaljom. U posljednje tri godine specijalizirao se za arhitekturu vrtića i za Svjetsku banku i Razvojnu banku Vijeća Europe (CEB) na području (optimiziranog) projektiranja predškolskih objekata. U jesen 2012. imenovan je gostujućim profesorom na Ecole Speciale d’Architecture u Parizu. U travnju 2014. promoviran je u doktora znanosti na Sveučilištu u Ljubljani s tezom o hibridnoj metodologiji u arhitektonskom projektiranju.

Više na stranici: https://www.jurekotnik.com/

INFO1

Predavanje će se održati uz propisane mjere i COVID potvrdu, ili online: https://us02web.zoom.us/j/8054483508