Odabrani najbolji radovi na Natječaju ŠTOF BY PROSTORIA

Ocjenjivački sud Natječaja za dizajn novog tekstilnog proizvoda od materijala na zalihi u sastavu Tonči Vladislavić (predsjednik), Andreja Bašak, Morana Radočaj, Tihana Taraba i Anđela Vilić u drugom krugu natječaja, u kojem je sudjelovalo 10 odabranih autora i timova, jednoglasno je donio odluku o dodjeli nagrada. Prvu nagradu dobila je MARIJA GRADEČAK za rad pod nazivom Šlapa, drugu nagradu dobila je MAJA MERLIĆ za rad pod nazivom Restl, a treću nagradu ravnopravno dijele NATAŠA MIHALJČIŠIN za rad Qbag i tim DOLENC&BILIĆ (Nino Dolenc, Toni Bilić) za rad Foldi.

Prostoria d.o.o. je raspisivanjem natječaja za dizajn i kreativno rješenje novog tekstilnog proizvoda od visokokvalitetnih materijala za tapeciranje koji su nusproizvod proizvodnih procesa Prostorije i Štofa, željela dobiti novi proizvod koji će „svojim estetskim i funkcionalnim vrijednostima oplemeniti naše svakodnevne prostore i situacije, istovremeno odražavati visoku razinu proizvodne kvalitete Štofa by Prostoria, te tipološki obogatiti asortiman postojećih proizvoda“.

U prvom krugu natječaja Ocjenjivački sud je odabrao 10 radova čiji su autori i autorice ušli u drugi, neanonimni, krug natječaja, u kojem su kroz kraće prezentacije te odgovarajući na pitanja članova Ocjenjivačkog suda predstavili svoje koncepte članovima Ocjenjivačkog suda. Nakon obavljenih prezentacija i rasprave o predstavljenim konceptima, članovi Ocjenjivačkog suda su jednoglasno donijeli odluku o nagradama. Kako su u izbor za dodjelu nagrada ušla čak četiri rada, donijeta je i odluka o preraspodjeli nagradnog fonda.

 

Prvu nagradu u bruto iznosu od 1.300 Eura dobila je MARIJA GRADEČAK za rad pod nazivom ŠLAPA.

slapa 1

autorica Marija Gradečak / rad: Šlapa

 

Drugu nagradu u bruto iznosu od 800 Eura dobila je MAJA MERLIĆ za rad pod nazivom RESTL.

 

restl1

autorica Maja Merlić / rad: Restl

 

Treću nagradu u ukupnom iznosu od 900 Eura ravnopravno dijele NATAŠA MIHALJČIŠIN za rad pod nazivom QBAG i tim DOLENC&BILIĆ koji čine Nino Dolenc i Toni Bilić za rad pod nazivom FOLDI.

qbag1

autorica Nataša Mihaljčišin / rad: Qbag
foldi-web-foto
autori Dolenc&Bilić / rad: Foldi

Raspisivač i Provoditelj natječaja zahvaljuju se svima autorima i autoricama na sudjelovanju u natječaju te čestitaju nagrađenim autorima i autoricama.