Mlada hrvatska dizajnerica članica je žirija vodećeg svjetskog natjecanja iz dizajna A’ Design Award & Competition

A'Design logo

Dizajnerica Maja Matas jedina je predstavnica Hrvatske u međunarodnom žiriju najvećeg svjetskog natjecanja iz dizajna na kojem se natječu i velike multinacionalne korporacije

 

A’ Design Award & Competition je vodeće svjetsko natjecanje u dizajnu koje se održava svake godine. Suđenje se odvija od strane međunarodnog žirija kojeg čine akademici, profesionalci i članovi uglednih medija.

MajaMatas na dodjeli nagrada

Ove godine među njima se nalazi i mlada dizajnerica Maja Matas kao jedina predstavnica iz Hrvatske. Članica je žirija u kategoriji akademika, jer freelance dizajnerica radi i kao predavač na kolegijima vezanim uz dizajn vizualnih komunikacija na nekoliko fakulteta u Hrvatskoj i inozemstvu. Natjecanje A’ Design Award & Competition je pokrenuto na prestižnom fakultetu za dizajn Politecnico di Milano u Milanu te promovira i prepoznaje najbolje dizajnerske radove iz cijelog svijeta u širokoj paleti disciplina. Tako je dizajnerica Maja Matas ocijenila preko 750 radova iz 15 različitih kategorija – od grafičkog dizajna, dizajna interijera, dizajna izložbenih prostora, modnog dizajna, dizajna namještaja, pa sve do dizajna automobila. Među prijavama iz cijelog svijeta nalazile su se velike kampanje poznatih multinacionalnih korporacija. Vrlo zahtjevan i opsežan posao suđenja raznovrsnih radova izuzetno je bio zanimljiv jer se u kratkom periodu dolazi u doticaj s mnoštvo različitih kultura i stilova, koji se odražavaju u vrlo raznovrsnim radovima pojedinih dizajnera, dizajn studija i agencija. Dizajnerica i buduća doktorica znanosti Maja Matas je i sama osvojila nekoliko međunarodnih priznanja od kojih rado izdvaja ono za dizajn ambalaže Christmas Tea platforme Core77 iz New Yorka. Vrhunac A’ Design Award natječaja je dodjela nagrada sa 800 uzvanika na black tie gala večeri u povijesnoj zgradi Villa Olmo na jezeru Como u Italiji. Jezero Como je elitno mjesto na kojem mnogi poznati, poput glumca George Clooneyja, imaju svoje kuće za odmor. Jedno od najljepših jezera na svijetu idealna je kulisa za događaj koji slavi vodeće kreativce zadužene za oblikovanje današnjice.

s lijeva na desno -dizajnerica Svoboda Tzekova, chef Mladen Jurc¦îic¦ü i dizajnerica Maja Matas c¦îlanica z¦îirija

Dizajnerica Svoboda Tzekova i Maja Matas, članica žirija