Međunarodni projekt Practicing Design – Erasmus+

pd_300x300_dizajn.hr2

Erasmus+ projekt Practicing Design objedinjuje promoviranje učenja temeljenog na praktičnom radu te osmišljavanje i testiranje različitih inovativnih programa obuke za razvoj vještina potrebnih u obrazovanju dizajnera. Cilj projekta je pronalaženje novih i inovativnih dizajnerskih praksi koje mogu pomoći u premošćivanju nesklada između obrazovanja i profesionalnog rada, odnosno zahtjeva tržišta, kao i u prihvaćanju praktičnih poslovnih i poduzetničkih iskustava. Obrazovni programi koji će tako nastati mogu se provoditi putem fakultetskih kurikuluma ili modularno putem kraćih programa obuke u ponudi stručnih udruga u kontekstu cjeloživotnog učenja i razvoja vještina mladih stručnjaka.

Razmjenom primjera dobre prakse između sedam partnerskih organizacija iz obrazovnog, poslovnog i civilnog sektora iz Austrije, Hrvatske i Makedonije projekt Practicing Design će doprinijeti poboljšanju kvalitete i učinkovitosti obrazovanja dizajnera i njegovu usklađivanju s društvenim i gospodarskim potrebama, te razvoju poslovnih i poduzetničkih vještina u sektoru dizajna.

Partneri u projektu su designaustria, Hrvatsko dizajnersko društvo, Veleučilište VERN’, Prostoria d.o.o., Public Room Skopje, Faculty of Art and Design – European University in Skopje Zavar Company d.o.o.

Više o projektu možete pronaći na web-stranici i Facebooku.

EU flag-Erasmus+_vect_POS [B&W]