KNJIGE U AKCIJI! Blagdanski popust na izdanja HDD-a o dizajnu i vizualnoj kulturi ¨do kraja 2022!

Kraj je godine i deseci naših knjiga ponovno su na akciji! Do 30.12.2022. kupite ili naručite online naša izdanja, uključujući i “Elemente tipografskog stila” Roberta Bringhursta, recentne knjige o Nedeljku Dragiću, Mirku Iliću, Matku Meštroviću, Novoj Evropi i Stanislavu Habjanu, nezaobilazne “Fragmente dizajnerske povijesti”, štivo o dizajnu Borisa Ljubičića, Dalibora Martinisa, Davora Grunwalda, Damira Gamulina i Željka Borčića, “Preglede hrvatskog dizajna” iz zadnjih 20 godina, kataloge izložbi i festivala i mnogo toga drugog. Cijene se kreću između 160 kn za najskuplje i najopsežnije knjige i 20 kn za beskrajno vrijedne sitnice. Pregled ponude u nastavku!

 

naslovnica dragic za dizajnhr

Nedeljko Dragić – Grafički dizajn i ilustracija (NAJNOVIJE!)

● 160 kn

email narudžba (HDD)

Ova monografija na 208 stranica na hrvatskom i engleskom jeziku po prvi put okuplja Dragićev rad u području grafičkog dizajna i ilustracije, a uključuje brojne plakate, naslovnice i ilustracije knjiga (Biblioteka Vjeverica, “Uh ta matematika”…), dizajn maskota (legendarni Zagi i niz drugih), te pregled najvažnijih reklamnih filmova i animiranih špica, a dodatni tekst Željka Serdarevića o Dragićevom asemičkom rukopisu daje uvid u njegov rad iz drugog, neočekivanog rakursa. 208 stranica, hrvatski i engleski, 160kn!

bringhurst small

Robert Bringhurst – Elementi tipografskog stila

180 kn ● 144 kn (popust vrijedi samo za studente!)

email narudžba (HDD)

Hrvatski prijevod jedne od najvažnijih, a svakako najutjecajnijih, suvremenih knjiga iz područja tipografije, kanadskog tipografa, pjesnika i prevoditelja Roberta Bringhursta Elements of Typographic Style. Knjiga je originalno objavljena 1992. i do danas je tiskana u nizu izdanja i nekoliko osuvremenjenih verzija. Ovo izdanje priređeno je prema originalnoj verziji 3.2 na engleskom jeziku.

mirko ilic knjiga

Mirko Ilić – Dizajnerska povijest svijeta / The Designer’s History of the World (NOVO!)

● 75 kn

email narudžba (HDD)
Ova knjiga je panoramski prikaz rada grafičkog dizajnera Mirka Ilića u rasponu od plakata, preko novinskih naslovnica i ilustracija do stripa, od početka njegove karijere sredinom 1970-ih do danas, remiksiranih kao pripovijest o 20. i 21. stoljeću i jedno moguće čitanje trenutka u kojem živimo i onoga što nas je do njega dovelo. Knjiga konfrontira radove koji su eksplicitno politički i one koji to na prvi pogled nisu, britka čitanja društvene stvarnosti i tumačenja kompleksnih znanstvenih i filozofskih spoznaja, dramu globalnih konflikata i intimne drame, slike mržnje i zla i slike empatije i ljubavi. Redoslijed je relativan i izmjenjiv, sve teče u više različitih smjerova, svaki vizual je mogući putokaz za nešto drugo. Novo izdanje, dvojezično hrvatsko-engleski, 104 stranice, cijena 75 kn.

Orsat Frankovic Stvaranje mjesta knjiga

Orsat Franković & Flomaster – Stvaranje mjesta / Creating a Place

● 52,74 kn

email narudžba (HDD)

Knjiga na 92 stranice s opsežnim tekstom Marka Goluba na hrvatskom i engleskom jeziku, obuhvaća dizajnerske radove Orsata Frankovića nastale u proteklih dvadesetak godina – u rasponu od plakata, preko oblikovanja knjiga do ambalaže i poštanskih maraka – povezane tematskom crvenom niti odnosa grafičkog dizajna i stvarnih i imaginarnih mjesta, gradova, pejzaža, ideje doma, pripadnosti, bliskosti i distance. Knjigu je grafički oblikovao Zoran Đukić.

pregled hrvatskog dizajna 1920 _ foto - m dzakic (1)

Pregled hrvatskog dizajna 1920

250 kn● 125 kn

email narudžba (HDD)
Pregled hrvatskog dizajna reprezentativno je popratno izdanje s 480 stranica teksta i reprodukcija, koje služi ne samo kao katalog izložbe nego i temeljni dokument o tekućoj produkciji hrvatskog dizajna. Osim kataloškog dijela koji sadrži ne samo fotografije nego i kratke tekstove o svakom radu, publikacija sadrži i intervjue sa žiratorima i priloge koji govore o stanju hrvatskog dizajna danas. Posljednji dio knjige sadrži i detaljan pregled aktivnosti Hrvatskog dizajnerskog društva u protekle dvije godine te kazalo. Originalna cijena knjige je 250 kn, s popustom 125 kn.

P1740162

Fragmenti dizajnerske povijesti – Dokumenti Vol 1 

180 kn● 162 kn

email narudžba (HDD)
Knjiga na 390 stranica okuplja tekstove, grafičke i fotografske materijale i drugu dokumentaciju prikupljenu od 2009. do 2018. godine putem niza izložbi i istraživanja posvećenih dizajnerskom nasljeđu, bitnim fenomenima iz povijesti i suvremenosti hrvatskog dizajna, individualnim dizajnerskim opusima itd. U knjigu su uključeni tekstovi sljedećih autora: Marko Golub, Dejan Kršić, Maroje Mrduljaš, Koraljka Vlajo, Alira Hrabar Oremović, Lana Cavar & Narcisa Vukojević, Goran Martin Štimac, Željko Luketić, Ivana Borovnjak, Vanja Brdar Mustapić, Darko Fritz, Ana Marija Habjan, Goran Ivanović, Antonio Karača, Bojan Krištofić, Zrinka Kuić, Igor Lah, Ivana Mance, Ivica Mitrović, Ana Radovanović, Sven Sorić, Lea Vene.

matko mestrovic 2

Praksa teorije: Matko Meštrović i dizajn

70 kn● 50 kn

email narudžba (HDD)
Knjiga Praksa teorije: Matko Meštrović & dizajn posvećena je teoretičarskom, kritičarskom i zagovaračkom djelovanju Matka Meštrovića u kontekstu dizajna u razdoblju od ranih 1960-ih do današnjih dana te je svojevrsni portret čovjeka koji je svojim radom snažno utjecao na naše današnje poimanje dizajna i njegove uloge, kao i razumijevanje njegove, ali i naše, relacije s tehnološkim, medijskim, kulturnim, društvenim i ekonomskim okruženjem u kojem živimo. Redovna cijena knjige na 64 stranice u boji, u mekim koricama, je 70 kn, a ovom prilikom možete je nabaviti za 50 kn.

unpublished - habjan - foto _ monika dzakic (7)

Stanislav Habjan: Neobjavljeno 1983 – 2023.

99 kn● 49,5 kn 

email narudžba (HDD)
Knjiga Neobjavljeno 1983 – 2023. grafičkog dizajnera, umjetnika i pisca Stanislava Habjana na jednom mjestu okuplja grafičke radove, većinom plakate, koji se odnose na razdoblje od početka njegovog autorskog djelovanja s projekcijom u budućnost, do navedene 2023. godine, bilježeći značajne stvarne i fikcijske trenutke i situacije iz različitih perioda Habjanove karijere, kao svojevrsni alternativni presjek njegovog umjetničkog i dizajnerskog djelovanja. Meki uvez s kutijom, 120 stranica s uvodnim tekstom, ekstenzivnim intervjuom i mnoštvom kratkih tekstova i komentara samog autora. Redovna cijena knjige je 99 kn, a promotivna cijena je 49,5 kn.

nova evropa

NEP Nova Evropa: Die Mechanische Malerei 1982 – 1992 – 2020

99 kn● 49,5 kn 

email narudžba (HDD)
Knjiga o intermedijskom projektu i kolektivu Nova Evropa (Dejan Kršić, Jane Štravs, Gordana Brzović) koji je od ranih 1980-ih do početka 1990-ih djelovao na presjeku grafičkog dizajna, medijske umjetnosti, teorije, izdavaštva, eksperimentalne glazbe i videa. Izložba uključuje produkte NEP-a: fanzine, xerox grafike, kolaže, plakate, fotografije, video i grafički dizajn (časopis Quorum, glazbena izdanja LET 3, Rijeka-Paris-Texas) itd. koja na 108 stranica daje pregled svih glavnih aktivnosti ovog intermedijskog kolektiva od 1980-ih do danas. Knjigu, koja u redovnoj prodaji košta 99 kuna, moći ćete nabaviti po sniženoj cijeni od 75 kn.

dalibor martinis _ foto - monika dzakic (1)

Dalibor Martinis – Dizajner pri radu 1970 – 1990.

● 99 kn 

email narudžba (HDD)
Ovo monografsko izdanje na 130 stranica na hrvatskom i engleskom jeziku daje pregled djelovanja Dalibora Martinisa, jednog od najistaknutijih hrvatskih medijskih umjetnika, kao grafičkog dizajnera. Obuhvaćajući vremensko razdoblje od početka 1970ih do 1990, u kojem Martinis kontinuirano djeluje (i) kao dizajner, knjiga nas prije svega upoznaje s impresivnim plakatnim opusom ovog autora, prije svega za kontekste filmske industrije i likovne umjetnosti, ali i s dizajnom za televiziju, oblikovanjem časopisa i publikacija te zaštitnih znakova.

P1640091 (Custom) mailchimp

Dizajnom, izvan dizajna – Dizajnerske taktike Damira Gamulina 

70 kn● 50 kn

email narudžba (HDD)
Knjiga Dizajnom, izvan dizajna – Dizajnerske taktike Damira Gamulina na 116 stranica predstavlja osamnaest odabranih dizajnerskih projekata Damira Gamulina, kako onih nastalih u suautorstvu ili u suradnji s drugim autorima, tako i samostalnih. Knjiga tako obuhvaća projekte prostorne tematike, vizualne identitete, plakate, oblikovanje knjiga itd. Originalna cijena 70 kn, akcijska cijena 50 kn.

P1760653 (Custom)

Logo protiv kaosa: identitetski dizajn Borisa Ljubičića

120 kn● 50 kn

email narudžba (HDD)
Monografsko izdanje, 164 stranice na hrvatskom i engleskom, posvećeno dizajnerskom radu Borisa Ljubičića u području vizualnih identiteta, znakova i logotipa tvrtki, institucija, organizacija, brendova i proizvoda. Osim teksta koji obrađuje taj segment njegovog opusa, knjiga sadrži i analizu dvadesetak najvažnijih primjera, još jedan tekst o projektu vizualnog identiteta Republike Hrvatske, ekstenzivan intervju s dizajnerom na istu temu te kataloški prikaz oko 250 znakova i logotipa nastalih od kraja 60-ih godina do danas. Knjiga je objavljena zahvaljujući donaciji Zaklade Adris. Originalna cijena knjige je 120 kn, akcijska cijena 50 kn.

P1770081 (Custom) mailchimp

Davor Grünwald – Industrijski dizajn 

100 kn● 50 kn

email narudžba (HDD)
Knjiga predstavlja pregled dizajnerskog djelovanja Davora Grünwalda od kasnih šezdesetih do sredine sedamdesetih u Hrvatskoj te od 1976. do danas u Kanadi i uključuje sve najvažnije projekte ovog autora u više od 40 godina njegove karijere, kao i osvrt na kontekst u kojem je djelovao. Na ukupno 100 stranica teksta ilustriranog brojnim fotografijama, knjiga donosi veliki uvodni tekst Marka Goluba i Koraljke Vlajo, kao i ekstenzivan intervju istih autora sa samim dizajnerom koji daje uvid u sve aspekte njegovog autorskog djelovanja od školovanja sredinom 60-ih, sve do danas. Originalna cijena 100 kn, akcijska cijena 50 kn.

borcic-za-naslovnicu-900x600

Željko Borčić: Dizajn, umjetnost, fotografija

100 kn● 50 kn

email narudžba (HDD)
Knjiga Željko Borčić: Dizajn, umjetnost, fotografija autora Marka Goluba i Gorana Martina Štimca unutar malog formata, na 96 stranica, daje pregled najvažnijih radova ovog dizajnera, kontekstualiziran uvodnim tekstom i ekstenzivnim razgovorom sa samim Željkom Borčićem.

pregled hrvatskog dizajna igepa

Pregledi hrvatskog dizajna 1516 i 1718

250 kn● 75 kn (za svaku knjigu pojedinačno)

email narudžba (HDD)
Knjige daju uvid u najbolje od hrvatske dizajnerske produkcije u dva dvogodišnja perioda. Osim kataloškog dijela, sadrže niz uvodnih tekstova o stanju hrvatskog dizajna, intervjue i slično. Bijenalne publikacije iz 2016 i 2018. godine su na akciji od 75 kn za svaku pojedinačnu knjigu.

P1770084 (Custom) mailchimp

Pregledi hrvatskog dizajna 03, 040506, 0708, 0910, 1112 & 1314 

250 kn● 20 kn (svaki pojedini pregled)

email narudžba (HDD)
Knjige daju uvid u najbolje od hrvatske dizajnerske produkcije od 2003. do 2014. Osim kataloškog dijela, sadrže niz uvodnih tekstova o stanju hrvatskog dizajna, intervjue i slično.