KLFM Dan&Noć #4

Banner_900x500_

U petak 8. prosinca u Splitu, u organizaciji KLFM community radija održat će se manifestacija Dan&Noć, na kojoj će, osim nastupa skupine Svemirko i kolektiva KLFM-Soundsystem, Željko Luketić držati predavanje o socijalističkoj disko kulturi. Program je podijeljen na dnevni i noćni a odvijati će se na Umjetničkoj akademiji u Splitu i u klubu Kocka. Detaljnije u nastavku.

KLFM (Kunst & Liebe Frequency Machine), prvi hrvatski community radio, u ovogodišnjem četvrtom izdanju  Dana&Noći dovodi glazbenu premijeru — Svemirka, te predavanje o socijalističkoj disko kulturi. Dnevni program čini predavanje Željka Luketića “Socijalistička disco kultura: Društvo, dizajn i glazba”, a održat će se u 18:00 sati na Umjetničkoj akademiji u Splitu (Zagrebačka 3). Noćni koncertni program s nastupom grupe Svemirko i KLFM Soundsystem kolektiva odvijati se se u klubu Kocka (Slobode ul. 28) od 22:00 do 04:00 h.

 

Predavanje Željka Luketića, jednog od najznačajnijih kroničara i istraživača disko kulture na ovim prostorima, fokusirati će se na njene glazbene i dizajnerske aspekte u tadašnjem društvenom kontekstu. Autor je i kustos serija izložbi koja se bavi disko kulturom vremena socijalizma. Ko-autor  je selekcije, istraživač i autor predgovor izdanja „Electronic Jugoton – Synthetic Music From Yugoslavia 1964-1989“. Zajedno sa Lerijem Ahelom pokretač je izdavačke kuće Fox & His Friends (Zagreb/Rijeka) koja se bavi reizdanjima zaboravljenih glazbenih bisera (“Gosti iz galaksije”, NEP i dr.). U srpnju 2015. godine u HDD galeriji se održala Luketićeva izložba Druga strana groznice subotnje večeri.