Javni razgovor sa STUDIOM SONDA na Plan D.konferenciji u Orisu

studio sonda

Drugi dan PLAN D. KONFERENCIJE, u petak 28. veljače u 18 sati održat ćemo javni razgovor s SEANOM POROPATOM i JELENOM FIŠKUŠ, kreativnim direktorima STUDIJA SONDA. Studio Sonda jedan je od najuzbudljivijih i međunarodno najnagrađivanijih hrvatskih dizajnerskih studija. Iz male Vižinade u Istri rade snažno komunikativan dizajn kojim dotiču i mnoga bitna pitanja vizualne kulture, komunikacija i oglašavanja danas. Razgovor će ujedno biti prilika i da predstavimo recentno objavljenu knjigu O MOĆI KREATIVNOSTI, posvećenu njihovom dizajnerskom djelovanju od sredine 2000-ih do danas!

Smješten u srcu Istre, u Vižinadi, Studio Sonda dizajnira sve od vizualnih identiteta kulturnih i turističkih događanja, preko ambalaže proizvoda široke potrošnje, do sportske opreme. Znaju uobličiti lokalne priče kao globalno relevantne i ne prave razliku između malih i velikih projekata. Prošle godine u HDD-u im je priređena retrospektiva koja je kasnije putovala u druge gradove, a u suizdavaštvu s Muzejom suvremene umjetnosti Istre objavili smo im i knjigu pod naslovom O moći kreativnosti koju ćemo ovom prilikom prvi put predstaviti i u Zagrebu. Ima ih 15, ali boje im ovog puta brane osnivači Sean Poropat i Jelena Fiškuš.

 

Marko Golub (ur.), Jelena Fiškuš, Sean Poropat, Studio Sonda - O moći kreativnosti

Marko Golub (ur.), Jelena Fiškuš, Sean Poropat, Studio Sonda – O moći kreativnosti

 

Studio Sonda nezavisan je kreativni studio, smješten u malom mjestu u središtu Istre, Vižinadi. Pobornici su ideje da dizajn i komunikacija moraju biti logični, iskreni i intuitivni, a najbolji okidač za kreativnost sadržajan je i ispunjen život. U inspirativnoj sredini s pogledom na zelene brežuljke, stvaraju globalno prepoznate projekte s područja dizajna i komunikacija. Mnogi od njih dobitnici su brojnih domaćih i međunarodnih priznanja poput: Cannes Lions, Red Dot Best of Bests, ADC gold, IF, World Star Packaging, LIA, Pentawards, Creativity Annual, I.D, Rebrand, Plus X award, Velika nagrada Hrvatskog dizajnerskog društva, AIGA, Golden Drum, Cannes Lions Shortlist, ICOGRADA itd.

 

sonda bihac

 

Za vrijeme trajanja Plan D. konferencije 2020 (27. – 29.2.) u Orisu – Kući arhitekture, knjiga Studio Sonda – O moći kreativnosti, moći će se nabaviti po promotivnoj cijeni. Više o programu Plan D. konferencije 2020 pročitajte na službenoj web stranici događanja.