Izložba u HUiU: “Šta radimo u Splitu – četiri crtice za sutra”

šta radimo u splitu naslovna

U četvrtak, 17. rujna 2020. u 20 sati u galeriji HUiU-a otvara se izložba “Šta radimo u Splitu”. Na izložbi će se biti predstavljeni radovi Ivice Mitrovića i Olega Šurana te Alejandre Robles Sose I Doris Zalović. Ovo je ustvari umanjena izložba „Nove refleksije o spekulativnosti – Spekulativni dizajn i edukacija“ koja je 2019. godine već održana u HDD galeriji. Cilj je pred izazovnim vremenima pokazati drugačiji pristup oblikovanju. Izložba ostaje otvorena do 9. listopada 2020.

Izložba će predstaviti četiri rada zajedničke tematike promišljanja budućih scenarija, života nakon (postepenih) katastrofa: dva rada nastavnika (Posljednji mediteranski skiper + Život nakon turizma Ivice Mitrovića i Olega Šurana) i dva rada studentica The Future is Unwritten  Alejandre Robles Sosa i growIN sistem Doris Zalović s diplomskog studija DVK na Umjetničkoj akademiji u Splitu (modul Interaktivni mediji). Radi se o mini izdanju izložbe Nove refleksije o spekulativnosti — Spekulativni dizajn i edukacija održane 23. svibnja 2019. u HDD galeriji, a namjera je pokazati drugačiji pristup oblikovanju pred izazovnim vremenima, tzv. mediteranski spekulativni dizajn, kako se to radi u Splitu. Izložba se može pogledati od ponedjeljka do petka, od 12 do 20 sati, do 9. listopada 2020. Izložba je nastala u organizaciji Hrvatskog udruženja interdisciplinarnih umjetnika, HUiU galerije, Hrvatskog dizajnerskog društva i HDD galerije.

"Posljednji mediteranski skiper", Oleg Šuran i Ivica Mitrović

“Posljednji mediteranski skiper”, Oleg Šuran i Ivica Mitrović

Više o spekulativnom dizajnu možete pročitati u tekstu Onkraj crnog ogledala – kritički pogledi na spekulativnost Ivice Mitrovića.