Izložba suvremenog hrvatskog dizajna In a Nutshell gostuje u Bruxellesu

Nakon uspješne zagrebačke premijere u ožujku, prvo međunarodno gostovanje izložbe In a Nutshell održava se u Bruxellesu, u galeriji Design Flanders od 26. travnja do 29. svibnja 2012.

Pod zajedničkim imenom Contemporary Croatian Design, u briselskoj galeriji se prikazuju istovremeno dvije izložbe hrvatskog dizajna: izložbi In a Nutshell ovom se prilikom pridružuje izložba Suvremeni hrvatski nakit.

GDV

Izložba se otvara 26. travnja u 18:00, a otvorit će je ravnatelj Design Flanders Johan Valcke, veleposlanik RH u Belgiji, njegova ekscelencija Boris Grigić te kustosica izložbe Koraljka Vlajo.

_DSC7452

Projekt In a Nutshell zajednički su pokrenuli HDD – Hrvatsko dizajnersko društvo i Ministarstvo kulture RH s ciljem predstavljanja domaćeg suvremenog dizajna internacionalnoj publici. Izložba je koncipirana s idejom da pruži relativno širok, kritički relevantan pregled najzanimljivijih pojava na hrvatskoj dizajnerskoj sceni, ali i tako da svojim fleksibilnim i praktičnim formatom bude prilagođena uvjetima putovanja i postavljanja u različitim izlagačkim prostorima u Europi i svijetu.

 

_DSC7638

_DSC7344

_DSC7287

 

Contemporary Croatian Design – In a Nutshell je cjelovit izložbeni proizvod koji u sebi objedinjuje konciznost i široku vizuru na domaću suvremenu dizajnersku produkciju. Slično tome, i njen specifično dizajnirani postav objedinjuje funkcije transporta i prezentacije, dok je dizajn kataloga prilagođen mogućnostima variranja opsega same izložbe u institucijama u kojima gostuje.

Više:
O izložbi sa stranice galerije Design Flanders: http://www.designvlaanderen.be/en/news/contemporary-croatian-design.html

Web stranica projekta:
http://inanutshell.hr/

_DSC7274