Hrvatska “Nada” najbolji je projekt tiskanih komunikacija

Knjiga Nada, monografija koju je u povodu desete godišnjice Zaklade Adris osmislila agencija Bruketa&Žinić OM, proglašena je najboljim projektom tiskanih komunikacija na Design Week nagradama u utorak u Londonu. Design Week je publikacija s tradicijom izlaženja dugom 30 godina, a već 26 godina organizira natjecanje za najbolja svjetska dizajn rješenja, sa samo jednim nagrađenim projektom u svakoj od 21 kategorije.

 

Među finalistima su bili brendovi Apple, Budweiser, Duracell, The New York Times, Premier League i English National Opera, dok su među nagrađenima AirBnb, Chivas, Nike, Pomorski muzej u Amsterdamu i drugi. Nada je nedavno nagrađena i na međunarodnom natjecanju D&AD.

Na stranicama Monografije predstavljeni su svi projekti i pojedinci koje je Zaklada Adris podržala tijekom proteklih deset godina svoga djelovanja. Predstavljeni na jednome mjestu pružaju nadu da Hrvatska ima budućnost.

nada-6-rgb

 

Upravo je ta činjenica nadahnula kreativni koncept i glavni oblikotvorni motiv ove knjige pod radnim nazivom Nada, jer knjiga je osjetljiva na dodir i što se više koristi, to je motiv nade na naslovnici, doslovno i simbolički, sve izraženiji. Monografija donosi i autorske ilustracije 24 istaknuta projekata koje su ilustrirali ponajbolji hrvatski ilustratori mlađeg naraštaja.

 

nada

Više o projektu pročitajte ovdje.

Više o Design Weeku:

https://www.designweek.co.uk

http://awards.designweek.co.uk

 

Video o projektu je na linku: https://vimeo.com/210768500