Gilda coworking

Hrvatsko društvo nezavisnih profesionalaca lansiralo je landing page www.gilda.works za uspostavljanje GILDE – neprofitnog coworking prostora za rad i suradnju freelance zajednice u Zagrebu, a putem koje će prikupljati izjave potrebe za dolazak do povoljnijeg “gradskog kvadrata” kako bi sam prostor i prateće programe mogli učiniti čim cjenovno pristupačnijima i adekvatnijima za svakog nezavisnog profesionalca.

Kako je velik dio suradničke zajednice participacija i demokratičnost, uz prikupljanje izjava priređen je i upitnik potreba [ https://hdnp1.typeform.com/to/kv3fUy ] čiji će rezultati biti temelj za postavljanje budućeg programa, modela članarina i funkcija prostora.

GILDA će programski i ciljnom skupinom biti fokusirana na freelancere (one-stop-shop aka Centar nezavisnog rada) te posljedično na kreativne industrije (oko 70% HDNP članstva, preko 1110 članova u Zagrebu).

Programe / aktivnosti vezane uz segmente poduzetništva, startupa, društvenog poduzetništva i društvenih inovacija te građanske participacije i aktivizma Gilda želi realizirati uz pomoć postojećih, već etabliranih organizacija.

Gilda za cilj ima učiniti Zagreb kvalitetnim gradom za rad i život svakog freelancera koji je odlučio živjeti od onoga u čemu je najbolji i što najviše voli te mu pomoći da realizira svoje jedinstvene potencijale.

U našoj srži su autentični i osebujni profesionalci najrazličitijih profesija koji žele biti dio moderirane, participatorne i demokratične zajednice koja dijeli uredsku infrastrukturu i profesionalne resurse. Radimo zajedno, gradimo zajedno, rastemo zajedno.

Živimo život koji želimo. Nezavisni, ali ujedinjeni.

Gilda je mjesto svakodnevnog rada i suradnje. Mjesto susreta različitosti i prepoznavanja kvalitete svakog pojedinca. Mjesto produktivnosti, umrežavanja, novih poslovnih prilika i učenja.

Sjecište puteva kreativaca, programera, pisaca, umjetnika, poduzetnika, istraživača, znanstvenika, edukatora, malih tvrtki, startup projekata, novinara, fotografa, PRovaca, kulturnjaka, raznih menadžera i producenta kao i svakog drugog profesionalca bez obzira na profesiju.

Svakome članu Gilda zajednice želimo pružiti osjećaj pripadnosti i sigurnosti, dati podršku u realizaciji individualnih želja i potencijala, a ujedno podržati razvoj društvenih inovacija te kreativnih industrija iz kojih dolazi najveći broj nezavisnih profesionalaca.

Zajednica smo ljudi koji su odlučili raditi zajedno i biti produktivniji kako bi učinili bogatijim i boljim naš posao, naše živote, naš grad i lokalnu zajednicu.

Društvene inovacije i kreativne industrije ključni su čimbenici u razvoju nove ekonomije i revitalizacije grada Zagreba.

Vjerujemo da produktivan, smislen i kvalitetan život proizlazi iz suradnje, zajedništva, otvorenosti, pristupačnosti i održivosti, a ako se prepoznajte u tim vrijednostima pozivamo vas da nam se pridružite.

www.gilda.works

 .