[d]razgovor i izložba radova natječaja za vizualni identitet TZ Dubrovačko-neretvanske županije

U četvrtak 4. svibnja u 20 sati održat će se [D]RAZGOVOR i otvorenje IZLOŽBE RADOVA NATJEČAJA ZA VIZUALNI IDENTITET TURISTIČKE ZAJEDNICE DUBROVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE. Osim što će biti pokazani svi radovi s ovog recentnog natječaja, pokušat ćemo ovu priliku iskoristiti za konstruktivnu kritičku javnu raspravu o natječajima za dizajn općenito, o njihovoj metodologiji, kontekstu u kojem se realiziraju, uspješnim i manje uspješnim primjerima, dobrim praksama i onima koje treba korigirati. U razgovoru sudjeluju DAMIR BRALIĆ, IVA BABAJA, MIRNA PTIČEK, IZVORKA JURIĆ, IVANA BOROVNJAK i MAŠA MILOVAC.

S obzirom na sve veći angažman HDD-a u organiziranju i provođenju javnih natječaja, a s ciljem njihovog što transparentnijeg provođenja i žiriranja, HDD organizira izložbu svih pristiglih natječajnih radova vizualnog identiteta Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije.

Izložba će ostati otvorena do 6. svibnja, no ona je i povod za raspravu i razmjenu iskustava iz pozicija voditelja natječaja, sudionika, prošlih i sadašnjih vodstava HDD-a s ciljem definiranja jasnih strategija i politika u ovom vrlo živom segmentu HDD-ovog djelovanja. Ovaj rezime dosadašnjih iskustava također je i svojevrsni uvod u predstojeću radionicu za voditelje natječaja kao i prilika za rasvjetljavanje svih prednosti i mana natječajne metodologije koju HDD kroz godine razvija i optimizira. Učinkovitost natječaja u procesima afirmacije i emancipacije struke i dizajnera, njihova korisnost kao podrška razvoju društva i način sudjelovanja u društvenim procesima, spajanje i integracije dizajna s ostalim društvenim sektorima, svjetska praksa kao i alternative postojećim modelima natječaja, neke su od tema koje će u participativnom razgovoru pokušati dobiti svoju jasniju definiciju.

Sudionici: Iva Babaja, Damir Bralić, Ivana Borovnjak, Izvorka Jurić, Maša Milovac i Mirna Ptiček

Više o natječaju pročitajte ovdje.