Dizajnerska početnica: “Karantena početnica no.2”

Tema sljedeće dizajnerske početnice je izrada plakata povodom Dana planeta Zemlje koji se obilježava 22. travnja. Umjetnička akademija u Splitu poziva sve zainteresirane osnovnoškolce i srednjoškolce da svoje radove pošalju putem e-maila do 26. travnja. Radovi će biti objavljeni na Facebook stranici početnice, a kasnije i na web stranici Umjetničke akademije u Splitu. Više detalja o ovoj početnici pročitajte u nastavku.

Dan planeta Zemlje (22. travnja) ovoga će puta obilježiti i Dizajnerska početnica koja u organizaciji Umjetničke akademije u Splitu, poziva sve zainteresirane na izradu prigodnog plakata. „Karantena no.2 početnica“ održat će se virtualno – radovi sudionika šalju se mailom do 26. travnja u 12 sati. Na radionici mogu sudjelovati svi osnovnoškolci i srednjoškolci. Radovi će biti predstavljeni na Facebook stranci radionice, a kasnije i na web stranicama UMAS-a.

Zadatak je napraviti plakat povodom Dana planeta Zemlje, čija će svrha biti efikasno prenijeti informaciju, koristeći se vizualima, hijerarhijom sadržaja, kompozicijom, omjerom slike i teksta, itd. Jednako je važno pritom i znati izbjeći suvišne elemente.

Plakat može služiti ekonomskim, političkim ali i kulturnim interesima. Može prikazivati neki proizvod ili najavljivati nadolazeći javni događaj (koncert, izložbu, predstavu, festival, promociju roba i usluga itd.). Stoga, može biti instrukcijski, edukativni, informativni, politički (propagandni), aktivistički, kulturni, ekološki i sl.

E-mail na koji se šalju radovi:  dizajnerskapocetnica@umas.hr.