Dizajnerska početnica: Dizajnersko crtanje

U subotu, 13. lipnja 2015. s početkom u 16 sati održat će se radionica za djecu viših razreda pod nazivom Dizajnersko crtanje. Radionicu će voditi dizajnerica Danijela Domljan.

Opis radionice:
Što je dizajnersko crtanje? Je li to slikanje ugljenom? Treba li mi kist i voda? Kakav papir da uzmem? Što uopće crtam? Na radionici ćeš se u kratkom vremenu približiti ovoj tehnici koja spaja slikarski, arhitektonski, grafički, stripovski…umjetnički i tehnički crtež. Naučit ćeš kako gledati i vidjeti predmet ispred sebe, ali i kako predmet koji zamišljaš u glavi možeš lakše prenijeti na papir…papir u boji, bijeli, crni, sivi, plavi…pomoću bojice, flomastera i olovke, crtaš sve što vidiš oko sebe…i uživaš!

Mjesto: HDD galerija, Boškovićeva 18
Vrijeme: 13.06.2015., 16:00 – 18:30
Kotizacija za sudjelovanje: 50 kuna
Uzrast polaznika: viši razredi OŠ
Rok prijave: 12.06. do 15 sati na dizajnerskapocetnica@dizajn.hr

Biografija voditeljice:
Dr. sc. Danijela Domljan, rođ. Janković, magistra dizajna, članica je HDD-a u profesionalnoj kategoriji, nagrađivana dizajnerica s dvadesetogodišnjim iskustvom rada u dizajnu namještaja i edukaciji mladih u području dizajna proizvoda od drva. Prva je dizajnerica doktor znanosti, doktorirala s temom Oblikovanje školskog namještaja kao preduvjet očuvanja zdravlja učenika na Šumarskom fakultetu u Zagrebu, gdje radi kao viši asistent. Do sada je objavila preko 75 znanstvenih, stručnih i popularnih radova, te održala više od 30 predavanja na savjetovanjima i kongresima, sudjelovala na izložbama i radionicama. Članica je HDD-a, CES-a i OPA-e te ZiZD-a, te brojnih povjerenstava i komisija u svojstvu dizajnera (HDD, ASOO, HGK…). Vodila je šest radionica Dizajnersko crtanje za nastavnike srednjih strukovnih škola u organizaciji ASOO. Voditeljica je Dizajnerske početnice treću godinu za redom.

Program radionica kao i vijesti iz područja dizajna za najmlađe možete pratiti na facebook stranici Dizajnerske Početnice.