Dizajn TV: IVAN KLISURIĆ – TOČKE U KRETANJU

U novom Dizajn TV-u pogledajte šetnju kroz 20 godina grafičkog dizajna IVANA KLISURIĆA, snimljenu u postavu izložbe TOČKE U KRETANJU – GRAFIČKI DIZAJN 2000 – 2024. Kroz priču koja obuhvaća Klisove rane početke na klupskoj scenu u Osijeku, preko postupnog osvajanja nekih od najvažnijih mjesta nezavisne, ali i institucionalne kulture, pa do detaljne analize kreativnog procesa u pojedinim projektima – plakatima, vizualnim identitetima, knjigama i publikacijama – vode vas Ivan Klisurić i kustos izložbe Marko Golub.

Video Ivan Klisurić – Točke u kretanju realiziran je u sklopu HDD-ovih programa Dizajn TV i [d]razgovori, a snimljen je pred kraj održavanja istoimene izložbe u HDD galeriji. Sama izložba zamišljena je kao mini-retrospektiva radova jednog od najproduktivnijih hrvatskih grafičkih dizajnera srednje generacije, na tragu sličnih izložbi koje smo u proteklim godinama posvetili nizu autora i dizajnerskih studija iz potrebe da se dokumentira i kritički analizira rad dizajnera koji su u ovom času u naponu snaga, sagleda što su novoga donijeli na hrvatsku dizajnersku scenu, koje su osnovne karakteristike njihovog autorskog jezika te na koji način se, promatrajući njihov dizajnerski rad i mreže suradnji koje su uspostavili i kojih su dio, mogu iscrtati konture ključnih zbivanja, ideja i tendencija u kulturi i društvu njihovog vremena.

Snimatelj i montažer videa je Miran Krčadinac, program vodi i uređuje Marko Golub. Više o samoj izložbi pročitajte ovdje. Primjere radova Ivana Klisurića pogledajte ovdje. Program Dizajn tv. / [d]razgovori i izložbeni program HDD galerije financirani su sredstvima Ministarstva kulture i medija RH i Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo Grada Zagreba i Zaklade Kultura nova.