DACIDA TALKS vol.1: Uloga i značaj zajednice u vrednovanju dizajna

U ponedjeljak 28.5.2018. od 18.30 sati putem putem live streama na youtube kanalu online zajednice DACIDA možete poslušati otvoreni razgovor na temu “Uloga i značaj zajednice u vrednovanju dizajna”. U razgovoru sudjeluju ZLATKA SALOPEK RADIĆ, grafička dizajnerica iz Zagreba i MILICA PANTELIĆ, multidisciplinarna dizajnerica iz Beograda. Više o razgovoru i projektu DACIDA općenito pročitajte u nastavku teksta.

Zlatka Salopek Radić, grafička dizajnerica, art direktorica i predsjednica Nadzornog odbora Hrvatskog dizajnerskog društva, u neformalnom razgovoru s Milicom Pantelić, multidisciplinarnom dizajnericom i art direktoricom iz Beograda, kroz opus svog stvaralaštva i iskustva povući će paralele i razmijeniti iskustva o društvenim okolnostima s kulturne scene u Srbiji i Hrvatskoj, kao i o tome kako se dizajn vrednuje u obje sredine, s posebnim fokusom na to kako i koliko zajednica utječe na njegovo vrednovanje. U razgovoru će pokušati odgovoriti i na pitanja koja je vrijednost dizajna i kakvu ulogu dizajneri imaju danas u društvu, koliki bi značaj i ulogu zajednice trebale imati u vrednovanju dizajna, te kako funkcioniraju stvari u okolnostima gdje postoje aktivne dizajnerske zajednice i cjenik dizajnerskih usluga, a kako u okolnostima gdje toga nema?

Razgovor će se održati 28.05.2018. od 18:30 putem live-streama na DACIDA-inom youtube kanalu te na stranici dacida.org.

DACIDA je online zajednica koja okuplja kreativce s ciljem istraživanja, razmjene iskustava i pokretanje dijaloga o tome šta znači biti umjetnik u 21.stoljeću. DACIDA TALKS je serija jednomjesečnih dijaloga u formi live-streama koja obrađuje teme koje se tiču stvaralaštva i egzistencije umjetnika danas. Događanje organizira online zajednica DACIDA ispred udruženja građana “Gradska Gerila” uz podršku Goethe-Instituta Beograd.

___

LINKOVI:
dacida.org
youtube
instagram
facebook
twitter