Počinje online izdanje DA! Festivala (15.1. – 24.1. 2021.)

6. izdanje DA! Festivala održat će se putem Zoom aplikacije od 15. do 24. siječnja 2021. Ovogodišnje promijenjeno izdanje festivala i dalje donosi mnogo predavanja i radonica značanjih imena hrvatske kulturne scene, iz područja dizajna, arhitekture, umjetnosti i marketinga. S ciljem povezivanja i afirmiranja studenata različitih tehničkih i umjetničkih disciplina, DA! Festival će predstaviti najbolje radove u otvorenoj galeriji Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. Rok za prijavu je 8. siječnja 2021. Više o mogućnostima sudjelovanja na ponuđenim radionicama i predavanjima, koji su i ovoga puta besplatni za sve zainteresirane, možete pronaći u tekstu.

Nadolazeći 6. DA! Festival koji organiziraju studenti arhitekture i dizajna Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu, ovaj će se put održati u duhu vremena i prilika koje nas okružuju – u online formatu. Festival počinje 15. siječnja, a trajat će sve do 24. siječnja. U tih 10 dana DA! će ugostiti mnogobrojne zanimljive predavače, nekoliko radionica, a već tradicionalna izložba studentskih radova iz područja arhitekture i urbanizma, dizajna i umjetnosti održat će se u tih 10-ak dana na webu DA! Festivala.

Kao i ranijih godina, pristup predavanjima i izložbi je slobodan. Iako se ove godine nećete morati prošetati do Kačićeve 26 u Zagrebu, nego samo imati instaliranu Zoom aplikaciju na računalu ili mobitelu, duh DA! festivala koji donosi zanimljiva i korisna predavanja ostat će isti. Ove godine DA! ugošćuje mnogobrojne poznate arhitekte, dizajnere, umjetnike, marketing stručnjake i sve one koji na bilo koji način mogu pokazati mladim ljudima kako i na koji način djeluju i funkcioniraju u današnjem često zahtjevnom društvu. Predavanja će se održati uglavnom u večernjim terminima, što će odgovarati studentima i svima zainteresiranima da nesmetano prate ovogodišnja festivalska događanja.

DA! Festival izvor: https://dafestival.weebly.com/stojeda.html

DA! Festival
izvor: https://dafestival.weebly.com/stojeda.html

Na sam dan otvorenja predavanje novog, interaktivnog formata, održat će poznati hrvatski arhitekt Idis Turato. Vikend 16. i 17. siječnja obilježit će radionica Filipa Pacaka iz područja self-brandinga i marketinga, a zatim i predavanja fotografkinje Glorije Lizde, plesačkog dvojca i marketinških stručnjaka Antee Franjić i Marka Mrkića, poznate zagrebačke i svjetske umjetnice OKO, te modne dizajnerice Lorete Gudelj.

Radni tjedan festivala počet će s predavanjima dizajnera Ivice Mitrovića i Denisa Butorca, a u utorak 19. siječnja predavanje će održati riječka arhitektica Ida Križaj Leko i mladi arhitekt Filip Pračić. U srijedu, 20. siječnja, moći će se pratiti predavanja Hane Tintor i fotografkinje Mare Milin, a u četvrtak arhitekta i dizajnera svjetla Deana Skire. Davor Bruketa iz dizajnerskog koletiva Bruketa&Žinić&Grey te Damjan Geber iz studija Brigada održat će svoja predavanja u petak 22. siječnja. Vikend zatvaranja obilježit će predavanja Nikole Bojića te arhitektonskog kolektiva Abnormal, radionice arhitekata Veljka i Ane Armano Linta.

DA! Festival izvor: https://dafestival.weebly.com/stojeda.html

DA! Festival
izvor: https://dafestival.weebly.com/stojeda.html

 

Tonči Čerina, Luka Krstulović, Dorja Benussi, Lana Cavar, Ana Škegro, Klasja Habjan i Zita Nakić, Loreta Gudelj – imena poznata na hrvatskoj kulturnoj sceni – članovi su stručnog žirija koji će na dan zatvaranja festivala, 24. siječnja, proglasiti najbolje radove iz svakog područja. Nagrađeni radovi izložit će se u otvorenoj galeriji Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. Rok za prijavu radova je 8. siječnja (petak) 2021.

da festival nagrada

Iza DA! festivala stoji organizacijski tim koji čine studentice Arhitekture i urbanizma i Studija dizajna pri Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu: Nola Bokun, Romana Dusper, Gita Grah, Luciana Medić i Rea Novaković Matošić; te dizajnerski tim: Silvija Marinčić i Tana Jeić. Za više informacija pratite web, Instagram i Facebook stranicu festivala gdje će biti objavljene dodatne informacije i zanimljivosti koje nam donosi ovogodišnje izdanje DA! festivala.