Bruketa&Žinić&Grey dobitnici IdejaX i MIXX nagrada

Agencija Bruketa&Žinić&Grey po jedanaesti je put proglašena agencijom godine na jučerašnjoj online dodjeli IdejaX i MIXX nagrada. Prestižne nagrade dodjeljuju se najkreativnijim radovima realiziranima u svim vrstama medija, odnosno najkreativnijim i najučinkovitijim radovima u online oglašavanju. IdejaX nagradu osvojio je projekt „Untuched by Light“, dok je MIXX nagradom nagrađen projekt osmišljen povodom 60. obljetnice Vegete. Više o nagrađenim projektima pročitajte u nastavku!

Jučerašnja dodjela IdejaX i MIXX nagrada odvila se je putem Facebook stranice festivala Dani komunikacija. Nagrada IdejaX i ove se je godine dodjeljivala u dvije kategorije, Best on Market, koja je posebno važna oglašivačima iz raznih industrija i segmenata poslovanja, te u kategoriji Best of Ad-Making, koja je posebno primamljiva „digitalcima“, dizajnerima i produkcijskim kućama. Prix IdejeX osvojio je tako projekt Untouched by Light, prvo pjenušavo vino na svijetu koje se proizvodi, prodaje i kuša u potpunome mraku. Projekt je nastao suradnjom agencije Bruketa&Žinić&Grey i Radgonskih gorica, kojima je agencija pomogla u pozicioniranju na inozemnom tržištu. Zajednički rad rezultirao je brojnim prednarudžbama proizvoda, kao i medijskom popraćenošću diljem svijeta. Na osvajanje nagrade za originalnu ideju i kreativnost utjecalo je povezivanje činjenice da svjetlost dokazano djeluje na smanjenje kvalitete vinskih aroma. Grožđe vina nazvanog Untouched by light ubire se noću uz pomoć naočala za noćno gledanje, a dozrijeva u mraku prirodnih spilja Gornje Radgone u Sloveniji. Pažljivo je kreirana i ambalaža – vino je pakirano u bocu od crnog stakla i vakumiranu vrećicu koja dodatno sprječava njegov kontakt sa svjetlom i zrakom. Među finalistima nagrade IdejaX bio je i identitet Grand Park Hotela Rovinj, koji je agencija razvijala zajedno s Maistrom, a koji se temelji na fizičkoj interakciji gosta s destinacijom.

bžg rovinj

 

 

“Agencije će biti poligoni za bildanje kreativnosti koja će se koristiti u kreiranju originalnih proizvoda i usluga, a ne samo u dizajnu i oglašavanju. U agencijama leži veliki potencijal za gospodarstvo.” Davor Bruketa

 

Bruketa&Žinić&Grey također su dobitnici MIXX nagrade za projekt koji je nastao povodom 60. obljetnice Vegete. U suradnji s Podravkom, te agencijama Enterwell i iZone, Bruketa&Žinić&Grey, osmislili su sustav grafičkih elemenata koji je korisnicima omogućio dizajniranje vlastitih etiketa Vegete. Rezultat ovoga projekta su čak 32.000 novih etiketa koje su završile na policama trgovina. Agencija je također sudjelovala u pripremanju izložbe (vizualni identitet i dizajn kataloga) Vegeta 60 – paketić povijesti: Dizajn i evolucija Vegete od 1959. do 2019. održane u HDD galeriji, a o kojoj smo pisali ovdje.

 

bžg vegeta app

 

“Nagrađeni projekti naznaka su budućnosti ove industrije, jer smo njima rješavali i poslovne, a ne samo komunikacijske izazove naručitelja te smo izašli iz utabanih staza struke” –  Nikola Žinić