BLIŽI SE 7. DA! FESTIVAL

Od 26. ožujka do 3. travnja 2022. godine održava se DA! Festival, jedinstveni projekt studenata iz područja arhitekture, dizajna i umjetnosti. DA! je projekt koji već sedmi put, od 2011. godine, organiziraju “studenti za studente” s ciljem pokazivanja studentskih sposobnosti, afirmacije u javnosti i uspjeha na tržištu rada, stvaranje međusobnih poznanstava te stjecanje novih znanja i vještina u interdisciplinarnom okruženju. Rok za prijavu studentskih radova je 6. ožujka 2022.

Nakon što je prošle godine 6. DA! zbog epidemiološke situacije u cijelosti uspješno održan online, ove su godine organizatorice potvrdile da se DA! održava u hibridnom obliku, dijelom uživo, a dijelom online. DA! festival kroz višednevno trajanje nudi predavanja i radionice stručnih predavača, zabavni program, te okuplja studentske radove iz zemlje i regije i predstavlja ih na studentskoj izložbi u više kategorija: arhitektura, urbanizam i krajobrazna arhitektura, dizajn vizualnih komunikacija, industrijski dizajn, film i fotografija te likovna umjetnost.

PRIJAVE

Prošlogodišnji 6. DA! festival privukao je više od 1500 sudionika na online predavanjima, a studentska izložba na web stranici DA! festivala predstavila je više od 170 radova. Stručni žiri iz svake je kategorije odabrao najbolje radove, pa se tako izložba nagrađenih radova početkom ožujka 2021. održala u Otvorenoj galeriji Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu.

I ove godine DA! festival nastavlja niz zanimljivih predavanja i radionica, s naglaskom na daljnje poticanje suradnje i interdisciplinarnosti. DA! 2022. godine kroz temu Medici Effecta ima za cilj ostvariti komunikaciju i manje projekte s brojim studentskim i profesionalnim inicijativama u Zagrebu, Hrvatskoj i šire. Frans Johansson, autor knjige The Medici Effect: Breakthrough Insights at the Intersection of Ideas, Concepts, and Cultures postavlja tezu da inovacije dolaze iz preklapanja i suradnje različitih industrija, kultura i disciplina, dovodeći ideje iz jednog područja u drugo, što će biti naglasak ovogodišnjeg programa gdje će se povezati mnogi mladi i kreativni pojedinci.

Untitled-3

Prijave za ovogodišnju izložbu studentskih radova koja će se održati na web stranici otvorene su od 15. veljače do 6. ožujka 2022. Poslati svoj rad mogu studenti bilo kojeg fakulteta, ali je važno da su trenutno studenti ili diplomirali u zadnjih godinu dana. Nakon virtualne izložbe radove pregledavaju članovi stručnog žirija i odabiru pobjedničke radove svakog područja.

Radovi se mogu prijaviti na službenoj web stranici festivala: https://da-festival.com/prijava-radova/

Više informacija o programu, žiriju i lokaciji izložbe nagrađenih radova dolaze uskoro, a novosti pratite na Facebook i Instagram profilu DA! festivala te službenoj web stranici:

https://www.instagram.com/da.festival/

https://www.facebook.com/festivalDA

https://da-festival.com/