Balkanski arhitektonski bijenale

Od 7. do 14. prosinca 2015. u Muzeju Jugoslovenske kinoteke u Beogradu održat će se drugi Balkanski arhitektonski bijenale 2015, s temom Veliko “a”. Riječ je o izuzetnom znanstveno-kulturnom događaju koji podrazumijeva: izložbu arhitektonskih projekata, dizajnersku izložbu i konferenciju iz oblasti arhitektonske teorije i produkcije.

Namjera Balkanskog arhitektonskog bijenala je da se prikaže i preispita polje suvremene arhitektonske produkcije na području Balkana u protekle dvije godine, kao i da se uspostavi internacionalni dijalog unutar prakse.

Osim glavne selekcije, gdje su izloženi radovi u više kategorija i to: arhitektura, interijer i dizajn; posebno mjesto u pratećem programu ima izložba ne-nagrađivanih natječajnih radova OUTSIDE (open call) koja će se održati u KC Dragstoru, kao i prostorna instalacija pod nazivom Basic Balkan Arcitecture – BBA u suradnji s Udruženjem Kolektiv, kao i segment Pogled u budućnost na kojem će biti izloženi najuspješniji radovi studenata Arhitektonskog fakulteta u Beogradu.

U manifestaciji će sudjelovati eminentni stručnjaci iz Rusije, Albanije, Bugarske, Makedonije, Grčke, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Grčke Turske i šire regije.

Izložbu će pratiti konferencijski skup s temom: Arhitektura u kontekstu permanentne krize. Konferencija će se baviti položajem i ulogom arhitekta na Balkanu, kao i razmatranjem potencijalnih smjerova u kojima će se odvijati budući razvoj arhitekture Balkana.

U cilju povezivanja regije, arhitekata i projektnih biroa, putem razmjene iskustava, širenjem kao i promoviranjem novih ideja koje bi dovele do sveukupnog unapređenja arhitektonske scene, organizatori pozivaju sve zainteresirane da svojim sudjelovanjem i prisustvom uveličaju ovaj događaj.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem email-a do 15.11.2015.
Arhitektonska izložba- exibition@balkanarchitecturalbiennale.rs
Dizajnerska izložba- exibition@balkanarchitecturalbiennale.rs

Za detaljnije informacije posjetite : http://www.balkanarchitecturalbiennale.rs/
www.facebook.com/Balkanski-arhitektonski-bijenale

BABlogo