Živi arhiv: “Zapruđe – srebrno-zeleni grad”

Pogledajte prvi u seriji od deset „Živi arhiv“ videa u kojima će građani govoriti o osobnim predmetima relevantnima za bolje razumijevanje povijesti dizajna i arhitekture. U ovome videu posvećenom zagrebačkom kvartu Zapruđe, Bojan Krištofić razgovara s Marojem Mrduljašem, Borisom Vidakovićem , Dušanom Gačićem i Miodragom Krencerom Micom.

U sklopu projekta Centar oblikovanja svakodnevice planira se izrada deset videa Živi arhiv putem kojih građani govore o prikupljenim osobnim predmetima / prostorima / memorijama građana relevantnima za povijest dizajna i arhitekture.


Prvi video u serijalu posvećen je Zapruđu. Video pripovijeda o životu jučer, danas i sutra u reprezentativnom novozagrebačkom naselju, jednom od autentičnih primjera visoko modernog jugoslavenskog urbanizma i arhitekture, iz perspektive stručnjaka, Maroja Mrduljaša i Borisa Vidakovića, te dugogodišnjih stanovnika kvarta, strip-autora i likovnog umjetnika Dušana Gačića i Miodraga Krencera Mica, amaterskog performans-umjetnika i glazbenika te privatnog poduzetnika.