Živi arhiv: “Radničko u nastajanju – suvremena svakodnevica Pučkog otvorenog učilišta”

Pogledajte osmi video serijala „Živi arhiv“ u kojem građani govore o osobnim predmetima relevantnima za bolje razumijevanje povijesti dizajna i arhitekture. Ovaj video posvećen je zgradi nekadašnjeg Radničkog sveučilišta (danas: POU Zagreb), a o kojoj govore dizajner Damir Gamulin, voditeljica Odjela za kulturu i nakladništvo te pomoćnica ravnatelja POU-a Ana Majurić te Darko Šimičić, kustos i voditelj Instituta Tomislav Gotovac. Autorica intervjua i sinopsisa je Ivana Borovnjak.

Pred vama je osmi video iz serijala Živi arhiv, u produkciji Centra za oblikovanje svakodnevice, koji vam donosi priču o zgradi te povijesnim i suvremenim programima Pučkog otvorenog učilišta u Zagrebu, nekadašnjeg Radničkog sveučilišta.

 

 

Kroz razgovor s Anom Majurić, voditeljicom Odjela za kulturu i nakladništvo te pomoćnicom ravnatelja POU, dizajnerom Damirom Gamulinom te Darkom Šimičićem, kustosom i voditeljem Instituta Tomislav Gotovac, saznajemo mnoge detalje o bogatoj prošlosti ‘Radničkog’, posebnostima njegovog arhitektonskog projektiranja, ali i aktualnim obrazovnim i kulturnim programima zahvaljujući kojima je ustanova zadržala i razvijala kontinuitet rada od davne 1907. godine.