Živi arhiv: “Mapiranje Trešnjevke”

Pogledajte četvrti u seriji od deset „Živi arhiv“ videa u kojima će građani govoriti o osobnim predmetima relevantnima za bolje razumijevanje povijesti dizajna i arhitekture. U ovome videu posvećenom projektu Mapiranje Trešnjevke u organizaciji Centra za kulturu Trešnjevka, govore Saša Martinović Kunović i Vanja Radovanović koji su nas upoznali s ovim zagrebačkim kvartom. Autor intervjua i sinopsisa je Bojan Mucko. Video je u objavi!

U sklopu projekta Centar oblikovanja svakodnevice planira se izrada deset videa Živi arhiv putem kojih građani govore o prikupljenim osobnim predmetima / prostorima / memorijama građana relevantnima za povijest dizajna i arhitekture. Četvrti video u serijalu donosi priču o mapiranju Trešnjevke.


Projekt Mapiranje Trešnjevke u organizaciji Centra za kulturu Trešnjevka, organski se nastavlja na niz ranijih projekata galerije Modulor posvećenih prostornim pitanjima kvarta u kojem kontinuirano djeluje godinama. Saša Martinović Kunović upoznaje nas s participativnom web platformom, a Vanja Radovanović vodi nas u fizičku šetnju “za nosom”. Od uličnih tabli i oznaka zaboravljenog značenja, preko privatizacijskih industrijskih ruševina i “arheologije” gradske infrastrukture, do posljednje neasfaltirane ulice izgubljenih kućnih brojeva. Arhiviranje kroz šetnju, šetnjom do kolektiva. Od Parka Stara Trešnjevka do Jaruna; i danju i noću.