Zagrebački velesajam poziva dizajnere na prijavu radova na AMBIENTA BOX 2018

Zagrebački velesajam objavljuje Poziv za prijavu radova na AMBIENTA BOX 2018 koja će se održati od 10. do 14. listopada 2018. godine u okviru sajma AMBIENTA 2018. AMBIENTA BOX je promotivna platforma namijenjena predstavljanju produkata kako profesionalnih dizajnera tako i mladih dizajnera – autora dizajnerskih proizvoda koji uključuju namještaj, rasvjetu i opremu za unutarnje i vanjsko uređenje privatnih i javnih prostora. Rok za prijavu radova je do 31.8.2018.

 

U sklopu 45. međunarodnog sajma namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije AMBIENTA, od 10. do 14. listopada 2018., održava se zasebni segment AMBIENTA BOX s ciljem poticanja procesa komunikacije između predstavnika kreativnih industrija s jedne strane te poslovnih posjetitelja, proizvođača i trgovaca, široke publike i predstavnika medija kao tradicionalnih posjetitelja sajma Ambienta s druge.

U direktnoj i osobnoj komunikaciji s posjetiteljima dizajneri na sajmu AMBIENTA mogu dobiti kvalitetne povratne informacije na licu mjesta. Na ovaj način testiranje proizvoda, te prepoznavanje trenutnih potreba tržišta otvara mogućnost usavršavanja proizvoda te nastanak novog kreativnog procesa, odnosno novog proizvoda. Sudjelujući na Sajmu kao izlagači, dizajneri su u prilici pronaći poslovnog partnera za ostvarivanje svojih projekata, ostvariti nove kontakte i kreirati bazu podataka potencijalnih klijenata, prodavati svoje proizvode i usluge, promovirati svoj rad, steći prepoznatljivost i steći ugled. Zagrebački velesajam poziva dizajnere da prijave svoje prototipove/proizvode/serije proizvoda i kao izlagači budu dio sajma AMBIENTA 2018!

 

Opći uvjeti sudjelovanja:

 

Poziv je otvoren za:

 • hrvatske i inozemne samostalne dizajnere, dizajnerske timove ili studije, arhitekte i inženjere drvne tehnologije, inženjere strojarstva odnosno profesionalce iz područja djelovanja industrijskog/produkt dizajna
 • hrvatske i inozemne studente, polaznike obrazovnih programa i programa stručnih usavršavanja iz područja kreativnih industrija (produkt dizajn)
 • hrvatske i inozemne pravne osobe koje prijavljuju dizajnere i njihove produkte odnosno prototipove/proizvode/serije proizvoda

Svaki sudionik/pravna osoba može prijaviti više prototipova, proizvoda ili serije proizvoda (npr. garnitura) na izlagačkom prostoru od 9m2. Ako izlagački modul od 9m2 nije dovoljan za izlaganje proizvoda, Zagrebački velesajam nudi mogućnost dokupa dodatnih modula po cijeni propisanoj ovim Pozivom. Izlagački modul namijenjen je izlaganju proizvoda ili više njih kojima je svima autor jedan dizajner ili kreativni tim.

Dizajner ili kreativni tim obvezan je priložiti izjavu kojom potvrđuje autorstvo rada (produkta/prototipa/serije proizvoda) prijavljenog za izlaganje na AMBIENTA BOX, čime jamče da su ovlašteni za izlaganje istog.

Studenti i/ili polaznici obrazovnih programa i programa stručnih usavršavanja mogu prijaviti samoinicirane prototipove/proizvode/serije proizvoda nastale u okviru obrazovnih ustanova. Ako prijavljuju prototipove/proizvode/serije proizvoda nastale u okviru obrazovnih ustanova, obvezni su svoju prijavu uskladiti s mentorom i pravilima obrazovne ustanove. Na prijavnici studenti i/ili polaznici obrazovnih programa i programa stručnih usavršavanja obavezno navode mentora i obrazovnu ustanovu u kojoj je rad nastao.

Ako dizajnera prijavljuje pravna osoba, dizajner je izlagač, a pravna osoba snosi troškove prijave i izlagačkog modula.

Prijavom sudionici prihvaćaju uvjete ovog Poziva i Opće uvjete izlaganja Zagrebačkog velesajma. Prijavljeni izlagači obvezuju se izložiti prijavljene prototipove/produkte/serije proizvoda.

Ako će zadani izložbeni modul dodatno uređivati, prijavljeni izlagači dužni su dostaviti prikaz i tehnički opis idejnog rješenja uređenja izložbenog modula.

Zagrebački velesajam ne preuzima obvezu produkcije i opreme radova, kao ni trošak njihove dostave niti povrata. Troškove izrade prijavljenih prototipova/proizvoda/serija proizvoda, dopreme i otpreme istih, kao i dodatnog uređenja izložbenog modula snose prijavljeni izlagači.

Prijavom sudionici Zagrebačkom velesajmu daju pristanak za objavu prijavljenih informacija o dizajnerima i prototipovima/proizvodima/serijama proizvoda te njihovo korištenje u promotivne svrhe (katalog, press objave medijskim partnerima i medijima, web stranice, društvene mreže) bez naknade.

Nema garancije da će svi prijavljeni sudjelovati kao izlagači u zasebnom segmentu sajma AMBIENTA-BOX 2018. Zagrebački velesajam zadržava pravo odbiti prijavu pojedinih izlagača ukoliko njihovi proizvodi/prototipovi/serije proizvoda ne zadovoljavaju kriterije ili nisu izvedeni prema pravilima struke. Zagrebački velesajam ima pravo maknuti produkte sa izložbenog prostora koji nisu navedeni u prijavi i odobreni za izlaganje.

 

Što i kako?

 

Prijaviti se mogu:

 • prototipovi/proizvodi/serije proizvoda koji još nisu u serijskoj proizvodnji
 • gotovi proizvodi
 • u kategorijama: namještaj, oprema i predmeti za unutarnje i vanjsko uređenje i rasvjeta.

Produkti koji su bili izloženi prošlih godina u segmentu AMBIENTA-BOX također se mogu prijaviti, ali ne sudjeluju u ocjenjivanju za Nagradu za dizajn, osim u slučaju ako su redizajnirani ili unaprijeđeni ili prošireni na seriju proizvoda. Prethodno sudjelovanje treba naznačiti u Prijavi.

U prijavi je potrebno naznačiti da li se prototip/proizvod/serija proizvoda prvi puta premijerno prikazuje na Ambienti (svjetska ili hrvatska premijera).

Kako bi privukli i zadržali posjetitelje na svom izložbenom prostoru, sudionicima se daje mogućnost osmišljavanja uređenja izložbenog modula. Izložbeni modul je zadane forme  – 9m2 – s osnovnim uređenjem („octanorm“ sustav za uređenje izložbenog prostora-bijeli paneli, crni tepih, rasvjeta, natpis sa imenom dizajnera/dizajnerske grupe) – napomena: u prijavi navesti točan naziv kojim ćete se predstaviti: ime dizajnera/ime kreativnog tima).

Izložbeni modul sudionici mogu urediti s vlastitim inovativnim elementima uređenja. Za potrebe dodatnog uređenja izložbenog modula sudionici su u mogućnosti naručiti i dodatne tehničke usluge (npr. ADSL flat, priključak za odvod i dovod vode i dr.) i dodatnu opremu ‘octanorm sustava’ u ponudi Zagrebačkog velesajma. Više informacija u prilogu poziva – tehnički opis, cjenik dodatnih tehničkih usluga i cjenik dodatne opreme ‘octanorm’ sustava).

 

Svim prijavljenim izlagačima se nudi:

 • Usluga prezentacije proizvoda i dizajnera medijima (press objave za stručne medije, press materijali u press centru Zagrebačkog velesajma, facebook i web stranice)
 • do 50 poslovnih pozivnica/ulaznica za potencijalne poslovne partnere bez naknade
 • izlagačka ulaznica i parking znak
 • DIZAJN PLUS – nagrada za dizajn – produkti koji još nisu bili izloženi u AMBIENTA BOX segmentu ulaze u izbor nagrade za dizajn (broj nagrada i kategorija ovisi o broju izlagača i izloženih prototipova/proizvoda/serija proizvoda na sajmu Ambienta)
 • NOVINARSKA NAGRADA – nagrada za najbolji dizajn proizvoda, koji dodjeljuje komisija sastavljena od novinara

Osnovni kriteriji pri ocjenjivanju u cilju dodjeljivanja nagrade DIZAJN PLUS najboljima bit će inovativnost, konceptualna jasnoća i konzekventnost, funkcionalnost, estetska kvaliteta, tehnologičnost, ekonomičnost, inovativna uporaba ekoloških materijala i za prototipove dodatno – mogućnost realizacije.

Osnovni kriteriji pri ocjenjivanju u svrhu dodjeljivanja NOVINARSKE NAGRADE su atraktivnost, inovativnost, upotrebljivost, udobnost i kvaliteta života i cjelokupan dojam.

 

Sve detalje i uvjete prijave možete naći u priloženim dokumentima.

Poziv za prijavu radova AMBIENTA BOX 2018

AMBIENTA-B1 OPCI UVJETI IZLAGANJA-hr

Ambienta Box_prijava_pravne_osobe

Ambienta Box_prijava_fizicke_osobe[1]

Cjenik dodatne opreme

Informacije i prijave: zv.ambienta-dizajn@zv.hr

Osoba za kontakt za dodatne informacije: Susanne Ledenko, tel. +385 1 6503 421