VIDEO: Rešetke nisu prepreke

Pogledajte snimku razgovora održanog 4. svibnja povodom izložbe REŠETKE NISU PREPREKE. Središnja tema razgovora istoimeni je projekt koji su prije tri godine pokrenuli Udruga RODA i STUDIJ DIZAJNA Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a rezultirao je prototipovima proizvoda
prikazanima na izložbi. Tema razgovora je participativna metodologija na kojoj su bile bazirane radionice sa studentima Studija dizajna i zatvorenicima i zatvorenicama, te procesi i iskustva s radionica. U razgovoru su sudjelovali neki od mentora radionice: SANJA BENCETIĆ, IVANA FABRIO, ANDREA HERCOG i IZVORKA JURIĆ te Maša Milovac kao moderatorica.

Izložba Rešetke nisu prepreke predstavlja istoimeni projekt koji su 2015. godine pokrenuli Udruga Roda i Studij dizajna Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koji je adresirao probleme roditelja-zatvorenika, odnosno djece čiji se roditelji nalaze u nekima od hrvatskih zatvora i kaznionica. Baziran na metodama participativnog dizajna, projekt je imao za cilj razviti održivi model financiranja njihovih susreta, a dosad su u sklopu njega realizirane dvije radionice na kojima su sudjelovali studenti Studija dizajna, njihovi mentori i zatvorenici. Izložba predstavlja nastale prototipove, ali i cijeli proces i strukturu projekta.

 

 

Organizator: Marko Golub
Moderatorica: Maša Milovac
Snimatelj i montažer: Miran Krčadinac
Priredili: Marko Golub i Monika Džakić
Produkcija: Hrvatsko dizajnersko društvo 2018.

Više o izložbi Rešetke nisu prepreke pročitajte ovdje.