VIDEO: Borut Vild – Jesam li išta naučio? Edukativni sentiš o stvarima koje nisu dizajn

U sklopu video rubrike pogledajte snimku predavanja beogradskog grafičkog dizajnera i edukatora Boruta Vilda održanog u sklopu festivala dizajna Dan D 2015: Arhiv dizajna, u organizaciji Hrvatskog dizajnerskog društva i Peperminta. Kroz predavanje naslovljeno “Jesam li išta naučio? Edukativni sentiš o stvarima koje nisu dizajn”, Vild se osvrće na svoj dosadašnji rad, s posebnim fokusom na rad u području edukacije kreativaca i dizajnera.

Borut Vild diplomirao je na Katedri grafike Fakulteta primijenjenih umjetnosti i dizajna u Beogradu. Autor je preko pedeset vizualnih identiteta i dizajna za nekoliko stotina publikacija, knjiga i časopisa. Bio je art direktor i dizajner Centra za suvremenu umjetnost Beograd, Beogradskog kruga, Muzeja suvremene umjetnosti u Beogradu i kompanije Politika.

Izlagao je na 12 samostalnih i više od 100 grupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Radovi su mu publicirani u uglednim domaćim i stranim časopisima i publikacijama. Jedan je od osnivača Međunarodne konferencije Dizajner: Autor ili univerzalni vojnik, koja svakog ožujka okuplja najznačajnije autore regionalne, europske i svjetske dizajn scene. Rukovoditelj Seminara dizajna u Istraživačkoj stanici Petnica. Izvanredni profesor na odjelu Digitalne umjetnosti Fakulteta za medije i komunikacije Univerziteta Singidunum u Beogradu i Fakulteta tehničkih znanosti u Novom Sadu.