Ususret Zgrafu / Diego Vainesman: Type is Sexy and I know it!

Ususret Zgrafu, u Zagreb dolazi jedan zanimljiv gost s predavanjem zanimljivog naslova. Njegovo ime je DIEGO VAINESMAN, a što sve predavanje „TYPE IS SEXY AND I KNOW IT!“ uključuje saznajte u srijedu, 23.11.2016. u Galeriji Permanenta (ULUPUH) na adresi Preradovićeva 44/1.

Diego Vainesman, dizajner i direktor vlastitog dizajn studija sa sjedištem u New Yorku – 40N47 Design Inc. (Diego Vainesman Design) – prvi je Latinoamerikanac na mjestu predsjednika odbora Type Directors Cluba (TDC). Dužnost izvršnog direktora TDC-a obnašao je 12 godina, tijekom kojih je osmišljavao predavanja za globalnu publiku. Predaje na Školi za likovnu umjetnost, a predavao je na Školi za dizajn Parsons i Institutu Pratt u New Yorku. Član je brojnih stručnih žirija, te drži predavanja i radionice o logotipima i brendiranju po čitavoj Europi i Latinskoj Americi. Bio je dopisnik iz New Yorka za tipoGráficu, vodeći časopis o dizajnu i tipografiji u Latinskoj Americi (1987-2007), suautor je i knjige „Tipografía Latinoamericana“ (2014). Kao glavni dizajner radio je za brojne klijente, od globalnih korporacija kao što su Canon, American Express, IBM, Pfizer, do neprofitnih organizacija kao što su Prirodoslovna škola u Bronxu i Kongregacija B’nai Jeshurun. Radio je i za Art Deco Society of New York, Behrman House, Boehringer Ingelheim, Blue Apple Books, Formica, Guggenheim Partners, Hotel Paracas, Hotel Palacio del Inka, Hotel Tambo del Inka, New York State Democratic Committee, Print Magazine, Saturn, Subaru, Zenith Optimedia.

Type Directors Club imao je 70. obljetnicu postojanja, a Diego Vainesman (bivši predsjednik TDC-a) predstavit će povijest ove slavne tipografske institucije – njezine početke 1946. godine, rodonačelnike, prva desetljeća, izvorne tiskane materijale, TDC-ovu medalju, pokretanje natječaja i njegove mehanizme, kao i video prezentaciju najboljih radova.

NAPOMENA: Predavanje je na engleskom jeziku.

Više informacija potražite na:
Facebook stranica: https://www.facebook.com/diegovainesman/
Web: http//www.40n47design.com/home.html

Program Zgrafa 12 pratite na www.zgraf.hr