TRI RADA UŠLA U UŽI IZBOR NATJEČAJA ZA DIZAJN VIZUALNOG IDENTITETA GRADA RIJEKE KAO EUROPSKE PRIJESTOLNICE KULTURE 2020

Ocjenjivački sud Natječaja za dizajn vizualnog identiteta Rijeke kao Europske prijestolnice kulture odabrao je 3 rada koji su ušli u uži izbor natječaja.

Ocjenjivački sud Natječaja u sastavu: Damir Gamulin, Jelena Fiškuš, Feđa Vukić, Plamena Šarlija i Idis Turato, na zasjedanju održanom 29. siječnja 2015. pregledao je 24 rada pristigla na Natječaj te odabrao 3 rada koji su ušli u uži izbor radova.

Ocjenjivački sud iskoristio je pravo da, prije donošenja odluke o nagradama, od odabranih natjecatelja zatraži dodatna obrazloženja odnosno razradu natječajnih radova. Rok za dostavu dorađenih natječajnih radova je 16. veljače do 10 sati. Istoga dana, Ocjenjivački sud donijet će konačnu odluku o rezultatima natječaja. Autori radova koji su ušli u uži krug natječaja i dalje su anonimni pred Ocjenjivačkim sudom.

Obrazloženje odluke OS:
Traženje dodatne razrade od autora iznimna je mjera kojom Ocjenjivački sud, u situaciji kada ne može na drugi način dodijeliti nagrade, nastoji usmjeriti natječaj prema uspješnom ishodu.
Dodatna razrada, za koju autori radova u užem krugu, u dogovoru žirija i raspisivača, dobivaju dva dodatna tjedna, ima za svrhu:
— omogućiti OS-u dodjelu nagrada
— olakšati gradu Rijeci odluku o usvajanju i realizaciji natječajnog rješenja
— olakšati natjecateljima i gradu Rijeci početak suradnje, odnosno omogućiti početak suradnje neopterećen promjenama usvojenog rješenja.