ŠESNIĆ&TURKOVIĆ u Dizajn dijalogu Croatian Design Superstorea

U četvrtak 10. studenog u 18 sati u Croatian Design Superstoru održava se osamnaesti po redu Dizajn dijalog, u kojem ovog puta gostuje dizajnerski duo Šesnić&Turković, odnosno Marko Šesnić i Goran Turković. Ovo je ujedno i prvi put da se ovo događanje organizira u suradnji sa Zagreb Film Festivalom, i to s dobrim razlogom – Šesnić&Turković, zajedno sa svojom stalnom suradnicom Andrejom Sužnjević, su autori vizualnog identiteta ovogodišnjeg festivala koji počinje u subotu, 12. studenog.

Budući da će ovi Dizajn dijalozi poslužiti kao uvod u zagrebačku jesensku filmsku svetkovinu, sa Šesnićem i Turkovićem razgovarat će se prvenstveno o njihovom dizajnerskom opusu vezanom uz domaći film, u čemu su već desetak godina središnji hrvatski autori. Njihova postignuća na ovom polju ne tiču se samo filmskih plakata koje oblikuju na poslovično visokoj razini, podižući tako generalne standarde regionalnog dizajniranja za film, nego i identiteta filmskih institucija te producentskih kuća, ali i dizajna i prijeloma filmskih publikacija i monografija, raznih promotivnih materijala, itd.

Stoga će Goran i Marko pružiti insajderski uvid u domaću filmsku branšu iz perspektive dizajnera vizualnih komunikacija te ispripovijedati koješta o tome kako je godinama raditi i rasti u tom miljeu, kako prilaze svakom novom filmu ili priči te kako sve to skupa izgleda “iza kulisa”. Ipak, govorit će se i o nekoliko najnovijih radova ovog višestruko nagrađivanog studija (osnovanog 2006. godine), nevezanih za film.

Urednik i voditelj programa je dizajner i likovni kritičar Bojan Krištofić. Dizajn dijalozi održavaju se okvirno svakog drugog četvrtka u 18 h, u Croatian Design Superstoreu.