Sanja Rotter gostuje u novom Dizajn dijalogu CDSS-a

Gošća drugog Dizajn dijaloga u 2016., a sveukupno osmog po redu, bit će Sanja Rotter, renomirana i svestrana produkt dizajnerica. Zahvaljujući ustrajnom i kvalitetnom radu, dobroj medijskoj vidljivosti i originalnosti njezinog brenda Woodoir, Sanjino ime danas je poznato i među širom publikom koja tek otkriva izvrsni domaći dizajn. Javni razgovor sa Sanjom Rotter održat će se u Croatian Design Superstoreu (Martićeva 4, Zagreb) u četvrtak 28. 1. 2016. u 18 sati.

Sanja Rotter rođena je 1985. u Zagrebu, gdje je završila magistarski studij industrijskog dizajna na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu. Ubrzo po završetku fakulteta, posvetila se širokom spektru dizajnerskih aktivnosti vezanih uz drvo, njezin omiljeni i životni materijal, projektirajući te izrađujući drveni namještaj, nakit, modni asesoar i niz drugih predmeta. Svi se oni odlikuju dizajnerskom dosljednošću i jasnom spiritualnom snagom.

Uglavnom radi kao samostalna umjetnica u suradnji sa stolarijom Močvarni hrast, ali i kao produkt dizajnerica za tvrtke Clinica i Bellabeat, te zagrebački hotel Jägerhorn. Više puta izlagala je na umjetničkom sajmu Artomat, te na dizajnerskim smotrama i festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu, gdje je bila i nagrađivana. Odnedavno se bavi i dizajnerskom edukacijom kroz radionice s drvom za djecu i odrasle. Krajem 2014. godine, poslovni časopis Forbes imenovao ju je jednom od troje hrvatskih dizajnera/ica za koje svakako treba znati.

 

12646641_1016181575113506_1845086721616264594_o

 

Dizajn dijaloge koordinira i vodi dizajner i likovni kritičar Bojan Krištofić, član CDSS tima. Kao stalni prodajni i izložbeni prostor namijenjen proizvodima i konceptima isključivo domaćih dizajnera, CDSS je već napravio značajne korake prema okupljanju i umrežavanju dizajnera i tržišnom plasmanu njihovog rada, a sada publika dobiva priliku da kroz neposredno druženje upozna autorice i autore koji stoje iza izvrsnog dizajna. I ne samo njih. U 2016. godini Dizajn dijalozi nastavljaju se održavati svaki drugi četvrtak. Vidimo se!