Sandro Dujmenović u novom izdanju Dizajn Dijaloga CDSS-a

U novom Dizajn dijalogu Croatian Design Superstorea, u četvrtak 14. 1. 2015. u 18 sati, mladi dizajner i art direktor Sandro Dujmenović će govoriti o tome kako učiniti prve prave korake u struci nakon studija, kako privući i zadržati klijente, te kako iz projekta u projekt održavati kvalitetu i štoviše, razvijati ju. Razgovarat će se i o njegovoj ljubavi prema tipografiji i klasicima dizajna iz doba modernizma, proći kroz sve što ga inspirira i što ubuduće planira, od još boljeg dizajna do ugostiteljske karijere u Zadru.

Sandro Dujmenović je diplomirao dizajn vizualnih komunikacija na Umjetničkoj akademiji u Splitu (BA) i na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu (MA). Poslije diplome kalio se u zagrebačko-londonskom studiju Bunch, gdje je oblikovao vizualnu komunikaciju za mnoge hrvatske i britanske klijente, a trenutno radi u Brlogu, digitalnoj agenciji grupe Bruketa&Žinić, na poziciji art direktora. Dosad je surađivao s tvrtkama i organizacijama kao što su Red Bull, Erste, Diners, Fact Mag, Eastern Electrics, Hrvatski Telekom, Adris grupa, Ujedinjeni narodi, Guiness i drugi. Dujmenovićvi radovi bili su izlagani u selekcijama bijenalnih Izložbi hrvatskog dizajna i Zgrafa, te objavljivani u časopisima Novum, Creative Review i Computer Arts. Vrlo je produktivan i kao freelance dizajner, te radi s klijentima neovisno o mediju, platformama i vremenskim zonama. Od betona do papira, od kartona do ekrana.

 

12522945_1008154352582895_3920296432591696125_n

 

Dizajn dijaloge koordinira i vodi dizajner i likovni kritičar Bojan Krištofić, član CDSS tima. Kao stalni prodajni i izložbeni prostor namijenjen proizvodima i konceptima isključivo domaćih dizajnera, CDSS je već napravio značajne korake prema okupljanju i umrežavanju dizajnera i tržišnom plasmanu njihovog rada, a sada publika dobiva priliku da kroz neposredno druženje upozna autorice i autore koji stoje iza izvrsnog dizajna. I ne samo njih. U 2016. godini Dizajn dijalozi nastavljaju se održavati svaki drugi četvrtak.