Ruđer Novak-Mikulić i Marija Ružić u prvom “Dizajn dijalogu” Croatian Design Superstorea

“Mladi dizajneri Ruđer Novak-Mikulić (r. 1990.) i Marija Ružić (r. 1989.) su prvi gosti i sugovornici Dizajn dijaloga, novog programa Croatian Design Superstorea čija će se pilot-serija održavati svakog četvrtka tijekom iduća četiri tjedna. S dvoje multidisciplinarnih dizajnera u formi opuštenog 45-minutnog razgovora popričat će se o njihovom sadašnjem i budućem radu, starim i novim projektima, edukaciji i radnom procesu, ali i o širim dimenzijama bivanja mladim (i uspješnim) dizajnerima u aktualnim industrijskim i ekonomskim uvjetima. Razgovor će se održati u četvrtak 15. 10. u 19 sati u Croatian Design Superstoru, Martićeva 4.

Ruđer Novak-Mikulić i Marija Ružić djeluju na području produkt dizajna, te dizajna interijera, vizualnih komunikacija i multimedijskog dizajna, kao i pokretanja različitih start-up projekata. Kolege sa Studija dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, počeli su zajedno raditi još za vrijeme studija. Izlagali su na međunarodnim izložbama BIO u Ljubljani, Mixer Design Expo i Young Balkan Designers u Beogradu, Solid Acts – Design from Croatia u Milanu te na Izložbi hrvatskog dizajna u Zagrebu. Svoju prvu kolekciju namještaja dizajnirali su za renomiranu tvrtku Artisan, a premijerno je predstavljena na sajmu Imm Cologne 2013.

Marija i Ruđer su zajedno i individualno primili brojne nagrade za svoj rad, među kojima su Red Dot / Online World, Student Gold / Art Directors Club Croatia, Golden Bra / Magdalena. Bili su nominirani za D&AD Student Award, dok su ove godine za stolac Neva osvojili priznanje Interior Innovation Award. Njihovi su proizvodi za Artisan (radni stol Picard, stolica Neva, setovi stolića Triple i Bloop te samostojeća svjetiljka Shift) od početka uključeni u asortiman CDSS-a.

Dizajn dijaloge koordinira i vodi dizajner i likovni kritičar Bojan Krištofić, član CDSS tima. Kao stalni prodajni i izložbeni prostor namijenjen proizvodima i konceptima isključivo domaćih dizajnera, CDSS je već napravio značajne korake prema okupljanju i umrežavanju dizajnera i tržišnom plasmanu njihovog rada, a sada publika dobiva priliku da kroz neposredno druženje upozna autorice i autore koji stoje iza izvrsnog dizajna. I ne samo njih! Naime, iako je jedan od osnovnih ciljeva ovog programa bolje upoznavanje publike s dizajnerima/icama koje CDSS zastupa, program neće biti ograničen samo na njih.