Rezultati Natječaja za oblikovanje vizualnog identiteta: 2016. – Godina sv. Vlaha

Tehničko povjerenstvo Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA utvrdilo je da od ukupno 25 pristiglih prijava, 15 zadovoljava formalne pretpostavke za ulazak u proces ocjenjivanja. Ocjenjivački sud je pregledavši sve radove te ocijenivši kvalitetu njihova odgovora zadacima natječaja jednoglasno odlučio o dodjeli prve, druge i treće nagrade.

Prva nagrada dodijeljena je radu pod nazivom „Sveti Vlaho + Dubrovnik” autorica Made Milićević i Nore Mojaš (naslovna fotografija).

Obrazloženje odluke Ocjenjivačkog suda:
Prvonagrađeni rad najcjelovitije odgovara propozicijama natječaja i komunikacijskim zahtjevima projektnog zadatka imajući u vidu svjetovnu i duhovnu dimenziju obljetnice. Predloženi rad na jednostavan i tipografski artikuliran način formulira rješenje vizualnog identiteta objedinjujući u sebi pojmove Sveca i Grada (SB + D). U primjerima razrade vidi se mogućnost kvalitetne uporabe u najrazličitijim situacijama, medijima i formatima, te dobro funkcionira i u malome i velikome mjerilu, a pohvalno je i promišljanje sustava komunikacije unutar identitetskih postavki. Ocjenjivački sud sugerira da se prema potrebi logotipu doda godina manifestacije (2016.).

„Sveti Vlaho + Dubrovnik“

Druga nagrada dodijeljena je radu pod nazivom „Festa” autora Šesnić & Turković d.o.o.

 

Festa

Festa

Obrazloženje odluke Ocjenjivačkog suda: Drugonagrađeni rad oblikovnim rješenjem na zanimljiv način reducira uobičajeni figurativni prikaz Sveca kao biskupa i zaštitnika Grada sublimirajući to na pastoral i maketu grada. Rad se odlikuje kvalitetnom upotrebom tipografije kao i visokim strukovnim standardima koji se očituju u dosljednoj primjeni vizualnog identiteta u različitim medijima i formatima.

„Festa“


Treća nagrada
dodijeljena je radu pod nazivom „Ruke Svetog Vlaha” autora Prospekt d.o.o.

 

Ruke Svetog Vlaha

Ruke Svetog Vlaha


Obrazloženje odluke Ocjenjivačkog suda:

Iako oblikovno rješenje pokazuje neke nedostatke u dosljednosti primjene, odlikuje se inventivnošću koncepta koji u svome narativu prikazuje ideje svjetovnog i duhovnog kroz dvije ruke, jedne koja blagoslivlja i druge koja drži Grad.