Radionica dizajna feminističkih plakata i časopisa KAD ŽENE GLASAJU (When Women Vote)

02 radionica 900x600 za web

U subotu 7. prosinca s početkom u 10.30 sati u Hrvatskom dizajnerskom društvu održat će se radionica dizajna feminističkih plakata i časopisa KAD ŽENE GLASAJU (WHEN WOMEN VOTE). Radionicu namijenjenu studenticama i studentima, mlađim dizajnericama i dizajnerima, kao i svim zainteresiranima za temu bez obzira na znanje i iskustvo, vodi dizajnerica i fotografkinja BARBARA BLASIN. Više detalja u nastavku teksta.

Radionica dizajna feminističkih plakata i časopisa KAD ŽENE GLASAJU (When Women Vote) tematski se oslanja na povijest dizajna feminističkog plakata i časopisa, a dijelom i na  izložbu ‘“Širite ženski svijet!“: Dizajn časopisa progresivnih ženskih udruženja u periodu 1936 – 1946, koju je kurirala dizajnerica i fotografkinja Barbara Blasin. Radionica je namijenjena studenticama i studentima, mlađim dizajnericama i dizajnerima, kao i svima zainteresiranima za temu, bez obzira na profesionalno znanje i iskustvo. Tijekom radionice razgovarat će se o feminističkim plakatima i časopisima nekad i danas, kao i mogućnosti, odnosno nemogućnosti, dizajnerskih pristupa i estetike koja bi jasno i nedvosmisleno označavala feministički karakter dizajna. Kao materijal za rad polaznici će dobiti primjerke mainstream ženskih časopisa sa zadatkom da koristeći kolaž, mash-up i druge vidove subverzije osmisle i realiziraju svoje plakate ili časopise na tragu progresivne uređivačke politike.

Svi zainteresirani polaznici trebaju ispuniti prijavnicu na linku.

Požurite jer je broj mjesta ograničen.

 

O voditeljici radionice:

Barbara Blasin grafička dizajnerica, diplomirala je 2002. (MA) Studij dizajna Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu. Svoj profesionalni rad započinje kao fotografkinja u časopisu Arkzin 1997. Bavi se dizajnom i fotografijom, te je surađivala na raznim interdisciplinarnim i istraživačkim projektima. Izlagala je samostalno i na mnogim grupnim domaćim i međunarodnim izložbama. Dobitnica je nagrade Hrvatske sekcije AICA-e (International Association of Art Critics) na “Zagrebačkom salonu” 2008. i 2011. godine. Autorica je istraživačkog projekta “Ženski vodič kroz Zagreb” (2004-2006.) i knjige koja je 2006. ušla u nominaciju za nacionalnu nagradu „Kiklop“ u znanstveno popularnoj kategoriji. Članica je Centra za ženske studije i ULUPUH-a. Živi i radi u Zagrebu.