Putujuća izložba Balkanske dizajnerske mreže na Vienna Design Weeku

Vienna Design Week najveći je austrijski festival dizajna koji će se ove godine održavati od 25.09. do 04.10. na mnogobrojnim lokacijama na području čitavog Beča. Za vrijeme devetog po redu festivala grad Beč će postati platforma za odvijanje kreativnih procesa i eksperimentiranja. Vienna Design Week definira dizajn kao esencijalni dio kulturalne produkcije, čime se nastoji pokazati kako dizajn oblikuje našu materijalnu kulturu, svakodnevicu i naš svijet kao svijet konzumenata, istovremeno utječući na naš način života, kao i naša fundamentalna estetska promišljanja i zaključke.

Na bečkom tjednu dizajna bit će predstavljen i Balkan Design Network u sklopu partnerskog dijela programa, odnosno međunarodna putujuća izložba pobjedničkih radova natječaja Young Balkan Designers. Izloženi pobjednički radovi predstavljaju rezultat promišljanja različitih aspekata nasljeđa, kulturalnih vrijednosti, vernakularnih korijena, autentičnosti i nesavršenosti, kao i interpretaciju takvih čimbenika u kontekstu Balkana. Dizajneri su za zadatak imali promišljanje nasljeđa u širem smislu – od njihovog osobnog, opipljivog i neopipljivog, do kolektivnog, odnosno društvenog nasljeđa.

Mladi dizajneri koji će predstavljati Balkan Design Network za vrijeme trajanja festivala su:

Ana Babić (Srbija), Tvrtko Bojić (Hrvatska), Brainblender team (Slovenija), Angeliki Sioliou (Grčka), Milena Stanojević (Srbija) i STUDIOLAV (Grčka).

Izložba će biti otvorena 25.09. i trajat će do 04.10.2015.

Adresa održavanja:
Objekt 42, Festivalzentrale, Absberggasse 27, Wien

Radno vrijeme:
od 10 do 19 sati (u razdoblju 25. 9. – 4. 10. 2015.)

Više o programu Vienna Design Weeka: http://www.viennadesignweek.at/

Pridružite se Balkan Design Networku ovdje: http://www.balkandesignnetwork.org/

eu (1)