Promocija grafičkog romana ilustratorice Klare Rusan (Klarxy) u Orisu

U utorak 25. travnja u Oris Kući arhitekture (Kralja Držislava 3) održat će se promocija grafičkog romana Klare Rusan (Klarxy) – “Where Do People Go After They Die?”. Tom prilikom, javni razgovor s ilustratoricom Klarom Rusan (Klarxy) te dizajnericama Klasjom Habjan i Zitom Nakić (Klasja&Zita) vodit će pisac Andrija Škare.

Iz službene najave događanja (Oris.hr)
Pitanje kamo ljudi idu nakon smrti od pamtivijeka je okupiralo mozgove i maštu svih ljudi! Dok ne umremo, ne možemo znati što se zapravo događa, a kada umremo i možda spoznamo, onda je prekasno da ikome javimo odgovor. KLARXY je još uvijek među nama živima i nije doživjela nikakvo iskustvo ‘svjetla na kraju tunela’, ali se ohrabrila odgovoriti na to pitanje.

 

Grafički roman Klarxy Klara Rusan

Prije pet godina u galeriji Oris Kuće arhitekture predstavljen je projekt ”Where Do People Go After They Die?” ilustratorice KLARXY. Tada je na zidovima galerije izvješena velika mapu zagrobnog života, ilustracije likova koji su u toj mapi zaživjeli te bakropise koji su poslužili u izgradnji tunela i prostora.

Sada, nakon pet godina mapa je, uz sjajnu pomoć dizajnerica Klasje Habjan i Zite Nakić (Klasja&Zita), pretvorena u lako čitljiv grafički roman koji stane na sve vrste polica! Za vrijeme promocije i after partya moći ćete kupiti grafički roman po cijeni od 30 EUR, a u ponudi će biti i nekoliko digitalnih printeva po promotivnim cijenama.