Produljene prijave za #tdzg Expo izlaganje

Zbog brojnih upita za produženjem roka za prijavu na #tdzg Expo drugog Tjedna dizajna Zagreb prijave za izlaganje produžene su do subote 21. ožujka. Podsjećamo, Tjedan dizajna Zagreb održat će se 8. – 16. svibnja 2015. na preko 4000 m², povezujući prostor Laube i bivšeg pogona TKZ-a. Već sada svoj dolazak najavilo je preko 2700 ljudi, a tijekom 8 dana manifestacije očekuje se preko 9000 posjetitelja i više od 400 gostiju i sudionika.

 

Cilj ove prodajne izložbe predstavljanje je dizajnerskih proizvoda, usluga i djelatnosti najširoj javnosti. #tdzg Expo ove je godine podijeljen u tri skupine: Dizajn Expo, Student Expo i Crowdfunding Expo, a do sada je prijavljeno preko 60 izlagača. Tjedan dizajna organizira Scuderia Zagreb. Glavni programski partner je Hrvatsko društvo nezavisnih profesionalca, Lauba je partner lokacija, a partner događanja je Hrvatska gospodarska komora. Sve informacije možete pronaći na stranici Tjedna dizajna Zagreb ili pratiti putem Facebook stranice.

 

„#tdzg Expo nam je posebno važan jer daje najbolji pregled dizajna u Hrvatskoj danas. Najbolji hrvatski dizajneri, studenti i tvrtke na jednom mjestu predstavljaju svoje radove. Izložba je prodajna, što znači da će posjetitelji na licu mjesta moći kupiti njihove proizvode. Doslovno se radi o jedinstvenoj prilici jer se pogon TKZ-a ruši odmah po završetku Tjedna dizajna. Zato pozivamo sve dizajnere da iskoriste priliku i do subote prijave svoje radove‟, Tina Marković, direktorica Tjedna dizajna Zagreb

 

 

Tjedan dizajna Zagreb, 8. 16. svibnja, Lauba

Tjedan dizajna Zagreb (#tdzg) najveće je događanje u Hrvatskoj posvećeno dizajnu. Tijekom osam dana okuplja najbolje dizajnere, kreativce, gospodarstvenike, organizacije koje se bave kreativnim industrijama, kao i sve one koji su zainteresirani za dizajn. Raznoliki programi i sadržaji Tjedna dizajna pokazat će kako dizajn oblikuje materijalnu kulturu, svakodnevni život i naš svijet kao potrošača, a istovremeno kako utječe na naše živote kroz razvijanje vizualne kulture i osnovnih estetskih osjetila i sudova. #tdzg definira dizajn kao neizostavan dio kreativnih industrija i pokazuje njegov utjecaj na društvo, kulturu i gospodarstvo. Cilj događanja je promoviranje kreativnosti i jačanje konkurentnosti hrvatskog gospodarstva putem dodane vrijednosti koju nudi kvalitetan dizajn. Program drugog Tjedna dizajna nastao je u suradnji s brojnim partnerima, a osim već poznatih događanja, pripremili smo niz potpuno novih kako bi odgovorili na potrebe sudionika i publike. Glavni program Tjedna dizajna 2015. baziran je na više podprograma: auto®, Produkteka, Konferencija kulturnih i kreativnih industrija (KIKI), Dani društvenih inovacija (DIDI), Connector – prva konferencija o 3D i VFX-u te #tdzg EDUkativnog programa. Uz glavni program održat će se i prateća događanja poput Behance Portfolio Reviews #7, “Aks Me Anything” stručnih konzultacija, projekcija filmova, modnih revija, meetupa, zabavnog programa i sl. Prvi Tjedan dizajna privukao je preko 4.000 posjetitelja kojima se predstavilo 217 govornika, izlagača, predavača i voditelja radionica iz cijeloga svijeta.

Prilog: https://vimeo.com/tjedandizajna/tdzg2014

 

01_srijeda_22

Tjedan dizajna – Produljene prijave za #tdzg Expo izlaganje