Prijavite se na radionicu za međugeneracijske parove „PLETI – PREPLETI – ISPLETI“

Pozivamo sve zainteresirane da se pridruže voditeljima Igoru Galašu i Mariju Treščecu na dvodnevnoj radionici pletenja „PLETI – PREPLETI – ISPLETI“ koja će se održati u Hrvatskom dizajnerskom društvu zadnji vikend ove godine, 28. i 29. prosinca. Na radionici, koja se organizira u sklopu EU projekta Centar oblikovanja svakodnevice, polaznici će od recikliranih materijala pletenjem stvarati različite originalne predmete. Prijave se zaprimaju do popunjenja slobodnih mjesta.

Voditelji

Igor Galaš i Mario Treščec

Polaznici/e

Program radionice namijenjen je međugeneracijskim parovima, primjerice: prijateljima ili partnerima različitih generacija, roditeljma i djeci, djedovima/bakama i unukama/unucima i sl.

Broj polaznika/ca

Predviđeno je 10 polaznika/ca. Prijave se zaprimaju do popunjenja slobodnih mjesta. Radionica je besplatna!

Termin održavanja
28. i 29. prosinca 2019. od 10 do 14 h. Radionica traje dva dana.

Lokacija

Hrvatsko dizajnersko društvo, Boškovićeva 18, 10000 Zagreb

Prijaviti se možete na poveznici.

 

Opis radionice

Polaznici će učiti ručno pletenje s iglama i pletenje, odnosno ispreplitanje kose s različitim vrstama materijala s ciljem razvijanja kreativnosti, druženja, razbibrige, međugeneracijske razmjene znanja i iskustava te zajedničkog rada na stvaranju originalnih uporabnih i ukrasnih predmeta. Metodološko polazište radionice je spajanje, na jednoj razini iskustava dvojice voditelja radionice – modnog dizajnera i majstora frizera, a na drugoj polaznika različitih životnih dobi. Unutar same radionice tako će se povezati priča o pletenju odjeće i modnih dodataka te kose, za njih karakteristične tehnike, ali i metode reciklaže, odnosno stvaranja nečeg novog, originalnog i suvremenog od materijala koji nas okružuju i svima su nam dostupni. Temeljno načelo radionice je cjeloživotno učenje te razvoj ličnosti, međusobnog razumijevanja i komunikacije putem kreativnih aktivnosti.

Radionica se organizira u sklopu dvogodišnjeg projekta Centar oblikovanja svakodnevice, kojega provode projektni partneri Muzej za umjetnost i obrt, Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti, Bacači Sjenki, Hrvatsko dizajnersko društvo i Grad Zagreb. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ciklus od sveukupno 15 različitih kreativnih radionica za građanstvo provode MUO, HDD i ULUPUH, a namijenjene su različitim dobnim skupinama polaznika (školarci, odrasli, treća životna dob).

Sažete biografije voditelja

Igor Galaš je modni dizajner rođen 1982. godine u Koprivnici. Završio je srednju školu Primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, Odjel dizajna tekstila. Diplomirao je modni dizajn na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu. Dobitnik je mnogobrojnih domaćih i svjetskih nagrada i priznanja na polju modnog dizajna i dizajna ručnog pletenja. Sudionik brojnih skupnih i samostalnih izložbi. Član je ULUPUH–ove sekcije za oblikovanje odijevanja te HZSU-a. Predavao je na Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu i Obrtničkoj školi u Križevcima, vodio je ljetnu školu i radionicu modnog dizajna u Križevcima – Likovni krug i radionicu božićnih ukrasa u Muzeju za umjetnost i obrt.  Voditelj je radionice pletenja i reciklaže u HRT-ovoj emisiji Kod nas doma, u sezoni 2018/19.

 

Mario Treščec rođen je u Bjelovaru 1982. godine. Završio je srednju strukovnu školu, smjer frizer u Đurđevcu te je 2005. g. postao majstor frizer. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, izlagao je na skupnim i samostalnim izložbama. Član je ULUPUH-ove sekcije za oblikovanje odijevanja, Hrvatske obrtničke komore i Udruženja obrtnika grada Zagreba – sekcija frizera. Vodio je seminare i obuku polaznika srednje škole i odraslih na polju pletenja tradicijskih frizura i tradicijskih prepleta, član je žirija na majstorskim ispitima frizera i predavač Strukovne škole u Đurđevcu te mentor maturanata za završne radove.

 

Kontakt

Za sva pitanja slobodno nam se obratite na: cos@dizajn.hr ili 091 233 3360

Radionica se snima i fotografira za potrebe promidžbe projekta. Prijavom na sudjelovanje osoba daje pristanak za dokumentiranje. Dokumentacijski materijal se može koristiti neograničeno u online i tiskanim izdanjima vezanima za projekt “Centar oblikovanja svakodnevice”, te u tiskanim i e-izdanjima koje objavljuju HDD ili projektni partneri. Organizacija radionice je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.

COS_logotipi_horizontala_radionice_poziv