Prijavite se na natječaj za mlade modne dizajnere OpenMyMed

Natječaj za mlade modne dizajnere OpenMyMed – u organizaciji Mediteranske kuće mode iz Marseillesa (Maison Méditerranéenne des Métiers de la Mode) koja je osnovana 1988. godine s ciljem da otkrije i podrži buduće modne dizajnere s područja Mediterana – pokrenut je 2010. i od tada se održava svake godine.

Rok za prijave na ovogodišnji OpenMyMed je 30. studenoga, a nagrade, premda nisu u gotovini, dosežu vrijednost od oko 30 tisuća eura po dobitniku. Službeni jezik natječaja je engleski i provodi se u dvije kategorije, a u svakoj od kategorija bira se deset najuspješnijih dizajnera.

Kategorija M MAJOR raspisuje se za mlade dizajnere iz samoga Marseillesa, dok je druga kategorija, Mediterranean Fashion Prize (MFP), namijenjena mladim dizajnerima koji su do sada predstavili barem dvije komercijalne kolekcije, a dolaze iz Albanije, Alžira, Hrvatske, Cipra, Egipta, Francuske, Grčke, Izraela, Italije, Libanona, Malte, Monaka, Crne Gore, Maroka, Portugala, Slovenije, Španjolske, Tunisa ili Turske.

Prijaviti se možete na ovom linku, a detaljnije informacije o natječaju pročitajte ovdje.