Prijavite se na besplatnu radionicu „Izlet u muzej“

Pozivamo sve zainteresirane da se pridruže voditeljicama Nini Bešlić i Ivani Kutuzović na trodnevnoj radionici za međugeneracijske parove, koja kroz umjetnost i dizajn pomaže boljoj emotivnoj povezanosti između prijatelja, obitelji i grupe! Radionica će se održavati 21., 22. i 23. srpnja 2020. godine, od 17-20h.

Radionica “Izlet u muzej” je osmišljena kako bi kroz igru polaznici usvojili znanja o temama iz umjetnosti i dizajna, te pomogla boljoj emotivnoj povezanosti između prijatelja, obitelji i grupe. Prvi dio radionice je izrada igre, a drugi dio je igranje igre koju su napravili.

Radionica je podijeljena u tri dijela. U prvom dijelu polaznici se prvo upoznaju sa sadržajem radionice (umjetničkim radovima koji se nalaze u kolekciji MUO). U drugom dijelu slijedi kreativan likovni rad u kojem crtaju, slikaju, kolažiraju i osmišljavaju društvenu igru uz vodstvo voditeljica. Upoznat će se s raznim likovnim tehnikama i predmetima iz različitih stilskih pravaca te ih koristiti kao inspiraciju u svojem radu. Kroz likovni dio radionice naučit će kako različit sadržaj mogu likovno prikazati i oblikovati ga u društvenu igru. U trećem dijelu polaznici će zaigrati svoju društvenu igru koju su stvorili s voditeljicama i ostatkom sudionika. Kroz igru će naučiti ponešto o kolekciji MUO i kako prepoznati stilske pravce. Budući da će društvena igra biti kreirana zajedničkim radom, svatko od polaznika će likovno razraditi jedan dio igre. Nakon završetka radionice svakom od polaznika ostaje onaj likovni rad (dio igre) koji su oni kreirali.

Voditeljice

Nina Bešlić i Ivana Kutuzović

Polaznici/e

Program radionice namijenjen je međugeneracijskim parovima, primjerice: prijateljima ili partnerima različitih generacija, roditeljima i djeci, djedovima/bakama i unukama/unucima i sl.

Broj polaznika/ca

Predviđeno je 10 polaznika/ca. Prijave se zaprimaju do popunjenja slobodnih mjesta. Radionica je besplatna!

Termin održavanja

21., 22. i 23. srpnja 2020. od 17.00 do 20.00 h. Radionica traje tri dana.

Kontakt

Za sva pitanja slobodno nam se obratite na: cos.dizajn@gmail.com ili 091 233 33 60.

Lokacija

Tehnički muzej Nikola Tesla, Hala V, Tratinska ulica 2b, 10000 Zagreb

Prijaviti se možete: OVDJE.

Sažete biografije voditeljica

Nina Bešlić završila je Školu likovnih umjetnosti u Splitu (industrijski dizajn), a 2004. diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu (magistrica slikarstva). Imala je sedamnaest samostalnih i trideset i sedam skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. 2008. godine uvrštena je u Zbirku moderne i suvremene umjetnosti Muzeja grada Kaštela. Dobitnica je dvije nagrade i nekoliko potpora za umjetničko stvaralaštvo. Koristeći principe reciklaže 2010. pokreće svoj samostalni projekt „Recycle And Wear” koji se prezentira kroz umjetnost, dizajn i kreativne radionice. Nina je realizirala nekoliko edukativnih programa namijenjenih djeci i odraslima: Ministarstvo kulture – Ruksak pun kulture ((Sve(i)mir), Hrvatsko dizajnersko društvo – Dizajnerska početnica (Maškart), Pučko otvoreno učilište ((Re)kreacija i Art akademija za djecu i mlade), Učilište Tanay (Kreativno crtanje i slikanje), te radionice namijenjene marginaliziranim skupinama društva: Udruga za socijalni kreativni rad (Umjetnost je i u meni i u tebi), Ambidekster udruga (Doživljajna edukacija – 100 % prirodno i Vidjeti nevidljivo), ULA Retkovec (Sreća pripada trijeznim ljudima).

Ivana Kutuzović diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2005. godine (magistrica slikarstva). Imala je pet samostalnih i preko dvadeset skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Dobitnica je nagrade ALU za izuzetan uspjeh tijekom studija i diplomskog rada. Radovi joj se nalaze u nekoliko zbirki, a neke od njih su : Erste & Steiermarkische Banka, Hep, Muzej Brodskog Posavlja, Zbirka Branko Ružić. 2014. godine završila je tečaj (ili osposobljavanje?) za oblikovateljicu nakita na Pučkom otvorenom učilištu u Zagrebu gdje je imala tri skupne izložbe nakita. U svom radu izražava se medijima: slikarstvo, grafika i fotografija, te izrađuje nakit u srebru, mesingu, bakru i papiru. Ivana djeluje na edukativno-likovnim programima za djecu i srednjoškolce: Ministarstvo kulture – Ruksak pun kulture (Sve(i)mir), Projekt O.K. udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu – Interaktivna inkluzivna Ivana, Muzej Brodskog Posavlja – Međunarodni dan muzeja, Dani Ivane Brlić Mažuranić, Radionica crtanja i slikanja za osnovnoškolski uzrast, Radionica priprema za Akademiju likovnih umjetnosti.

Radionica se organizira u sklopu dvogodišnjeg projekta Centar oblikovanja svakodnevice, kojega provode projektni partneri Muzej za umjetnost i obrt, Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti, Bacači Sjenki, Hrvatsko dizajnersko društvo i Grad Zagreb. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ciklus od sveukupno 15 različitih kreativnih radionica za građanstvo provode MUO, HDD i ULUPUH, a namijenjene su različitim dobnim skupinama polaznika (školarci, odrasli, treća životna dob).

Radionica se snima i fotografira za potrebe promidžbe projekta. Prijavom na sudjelovanje osoba daje pristanak za dokumentiranje. Dokumentacijski materijal se može koristiti neograničeno u online i tiskanim izdanjima vezanima za projekt “Centar oblikovanja svakodnevice”, te u tiskanim i e-izdanjima koje objavljuju HDD ili projektni partneri.

Organizacija radionice je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj objeve isključiva je odgovornost Hrvatskog dizajnerskog društva.

 COS_EU_logotipi_radionice_poziv_900x570-900x570