Prijavite se na besplatnu afterwork radionicu “Kultura ispijanja kave”

Centar oblikovanja svakodnevice poziva sve zainteresirane da se priključe dvodnevnoj afterwork radionici keramike Maše Barišić i Helene Ohnjec “Kultura ispijanja kave”, koja će se održati 29. studenoga i 1. prosinca 2019. godine. Cilj ove radionice je mnogo više od same izrade keramike. Govorimo o kavi i druženju, međusobnoj suradnji, potičemo razumijevanje i oslobađamo se stresa, strahova i napetosti. Koristimo slobodno vrijeme za konstruktivne, zabavne i opuštajuće kreativne aktivnosti. Prijave se zaprimaju do popunjenja slobodnih mjesta.

Opis radionice

Dvodnevna radionica keramike osmišljena je za odrasle osobe i održava se u popodnevnim i predvečernjim terminima. Tempo i dinamika aktivnosti omogućuju svakom polazniku uspješno upoznavanje s glinom/keramikom i zajedničko kreiranje svojih završnih radova.

Rad s glinom jedna je od najstarijih ljudskih djelatnosti koja i danas mami naše prste na oblikovanje, modeliranje i stvaranje. Keramika je idealna za sve koji misle da nemaju talent, a vole raditi s rukama i kreativno se izražavati. Kao taktilna likovna disciplina razvija osjet dodira i djeluje kao antistresterapija. Na brojnim radionicama održanim u Ateljeu na br.1, rad s keramikom pokazao se kao jedan od najučinkovitijih načina opuštanja stresa, napetosti i briga svih naših polaznika, neovisno o njihovoj dobi, spolu i zanimanju. Rad s keramikom pokazao se posebno korisnim za zaposlene osobe pod velikim pritiskom svakodnevnih poslovnih obaveza i brojnih poslovnih izazova. Iz tog razloga, keramičke radionice uvijek su omiljene aktivnosti na našim team building projektima.

Nakon početnog teorijskog dijela, upoznavanja s materijalom i procesom nastanka keramike iz gline, na radionici se prolazi kroz sve praktične faze izrade uporabnih i dekorativnih predmeta, do konačnog bojanja s engobama, pečenja i glaziranja. Radionica nudi i mogućnost rada na lončarskom kolu. Svaki polaznik kući odlazi sa svojim samostalno izrađenim predmetom.

Tema radionice je Kultura ispijanja kave. Šalica kave nakon napornog radnog dana svakome dobro dođe, pogotovo onima u potrazi za rijetkim slobodnim i opuštajućim trenucima. Kavu volimo svi; pijemo je ujutro, popodne i navečer. Prati nas kroz cijeli dan. Ali kava je mnogo više od pića. Kava spaja ljude, povezuje ih u trenucima kada mogu biti ono što jesu i pomaže bolje međusobno razumijevanje i prihvaćanje. Sukladno temi, predmeti koje izrađujemo su šalice i tanjurići za kavu. Svaki polaznik izrađuje unikatne i hand made šalice i tanjuriće prema vlastitoj ideji, dizajnu i viziji. Kući odlaze s ovomtrajnom uspomenom na ugodno provedeno poslijepodne i s novo usvojenom  vještinom.

Voditeljice

Maša Barišić i Helena Ohnjec

 

Broj polaznika

Predviđeno je 10 polaznika. Prijave se zaprimaju do popunjenja slobodnih mjesta.

 

Radionica je besplatna.

 

Termin održavanja

29. studenoga i 1. prosinca 2019. od 17.00 do 20.00h.

Radionica traje dva dana.

 

Lokacija

Atelje na br. 1.

Ul. Republike Austrije br.1

10 000 Zagreb

 

Prijave

Prijaviti se možete putem prijavnog obrasca dostupnog na poveznici: Kultura ispijanja kave 

 

Sažete biografije voditeljica

Helena Ohnjec rođena je 1981. u Zagrebu. Diplomirala na kiparskom odsjeku ALU 2004. u klasi prof. Slavomira Drinkovića. Članica HDLU od 2008. Izlagala na više samostalnih i skupnih izložbi. Autorica četiriju javnih skulptura. Helena ima višegodišnje pedagoško isustvo te iskustvo u izvedbi radionica. Voditeljica je radionice keramike u Ateljeu na br.1.

Maša Barišić rođena je 1986. u Splitu. Diplomirala Fine art u Lincolnu 2012. godine. Članica je HDLU od 2017. godine. Izlagala na više skupnih i samostalnih izložbi. Bavi se keramikom hobistički od 2016. i asistira na radionicama keramike od 2017. Maša ima višegodišnje pedagoško isustvo te iskustvo u izvedbi radionica. Voditeljica je radionica crtanja i ilustracije u Ateljeu na br.1.

Kontakt

Za sva pitanja slobodno nam se obratite na: cos.dizajn@gmail.com ili 091 233 3360.

Radionica se snima i fotografira za potrebe promidžbe projekta. Prijavom na sudjelovanje polaznik daje pristanak za dokumentiranje. Dokumentacijski materijal se može koristiti neograničeno u online i tiskanim izdanjima vezanima za projekt “Centar oblikovanja svakodnevice”, te u tiskanim i e-izdanjima koje objavljuju HDD ili projektni partneri.

Radionica se organizira u sklopu dvogodišnjeg projekta Centar oblikovanja svakodnevice, kojega provode projektni partneri Muzej za umjetnost i obrt, Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti, Bacači Sjenki, Hrvatsko dizajnersko društvo i Grad Zagreb.

Ciklus od sveukupno 15 različitih kreativnih radionica za građanstvo provode MUO, HDD i ULUPUH, a namijenjene su različitim dobnim skupinama polaznika (školarci, odrasli, treća životna dob).

Organizacija radionice je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj poziva isključiva je odgovornost Hrvatskog dizajnerskog društva.

COS_EU_logotipi_radionice_poziv_900x570-900x570