Prijavite se na besplatnu afterwork radionicu “Džepna glazba”

Pozivamo sve zainteresirane da se priključe dvodnevnoj “afterwork” radionici Vande Kreutz i Tina Dožića “Džepna glazba”, koja će se održati 21. i 22. rujna 2020. godine u Muzeju za umjetnost i obrt. Radionica je zamišljena kao poligon za izradu vlastitog elektroničkog glazbenog instrumenta.

 

Voditelji

Vanda Kreutz i Tin Dožić

Broj polaznika/ca

Predviđeno je 8 polaznika. Prijave se zaprimaju do popunjenja slobodnih mjesta.

Radionica je besplatna!

Termin održavanja

21. i 22. rujna 2020. godine od 16.00 do 19.00 h.

Radionica traje dva dana.

Lokacija

Muzej za umjetnost i obrt

Trg Republike Hrvatske 10

10 000 Zagreb

Opis radionice

Radionica Džepna glazba zamišljena je kao poligon za izradu vlastitog elektroničkog glazbenog instrumenta. Polaznici/ce radionice izrađuju jednostavan oscilator baziran na čipu 74HC14, a korištenjem provodljivih materijala (grafitna olovka, provodljiva tinta, vodljivi konac, biljke, zemlja, kristali i slično) mogu dizajnirati originalna sučelja za sviranje dodirom. Prvi dan polaznici uče bazične vještine elektrotehnike (lemljenje, planiranje dizajna sklopa) i sastavljaju svoj instrument (koji je prilagođen za početnike). Drugi dan polaznici se opuštaju radeći sučelje za sviranje (primjerice grafiku od provodljive tinte koja se svira dodirom nacrtanih elemenata) i slobodno improvizirajući (uz vođenu improvizaciju) na svojim instrumentima.

 

Sažete biografije voditelja

Vanda Kreutz rođena je 1990. u Zagrebu. Diplomirala je nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu (2018.). U umjetničkoj praksi istražuje područje eksperimentalnog filma, animacije, fotografije i audiovizualne instalacije. Do sada je izlagala radove na skupnim i samostalnim izložbama kao što su: Otvoreni studio GMK, SC galerija, 34. Salon mladih, Tabor film festival, 54. Glazbena tribina Opatija.

Od 2014. godine sudjeluje u edukaciji djece i mladih kroz filmske radionice a trenutno je aktivna članica edukacijskog tima Restarta. Vodila je filmske radionice na Animafestu, Zagreb film festivalu, Liburnia film festivalu, Dubrovnik film festivalu, u sklopu RESTART-a, Ljetne škola Kraljevica, projekta ”Razmišljaj filmom”, filmske nastava u kinu Tuškanac, EPK 2020 ”Pass it on”, Filmskog popodneva (65+) i serije radionica animiranog filma u Gradskoj knjižnici Samobor.

Tin Dožić završio je studij psihologije (2016.) na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu i nove medije (2016.) na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Svoj rad temelji na istraživanju medija kroz prakse izrade vlastitih elektroničkih instrumenata, aproprijacije zastarjelih tehnologija i reciklažu. Djeluje kao multimedijalni umjetnik, te izlaže u Hrvatskoj i inozemstvu. Rad ”Pjesme za antropocen” dobio je nagradu Zlatna Lubenica na Media Mediterranea festivalu u Puli. Bio je jedan od finalista nagrade za suvremenu umjetnost Radoslav Putar 2019. godine.

Tin ima višegodišnje iskustvo vođenja radionica na temu zvuka, uradi sam elektronike, kreativnosti za djecu, adolescente, odrasle i starije osobe. Stekao je iskustvo kao voditelj radionica kroz sudjelovanje na manjim i većim radionicama: samoorganiziranim, akademskim i u organizaciji projekata financiranih iz ESI fondova. Neke od radionica su: projekt ”Razmišljaj filmom” (RESTART, 2017.); Filmska početnica (RESTART, 2018.), Shakespeare na otoku (Hvar, 2018.-2019.), Skrojene budućnosti (Tehnički muzej, ESF projekt 54+, 2018.-2019.), Pogon Jedinstvo (OZAFIN ALU, 2017.).

Prijavnica

Prijavnica

Kontakt

Za sva pitanja slobodno nam se obratite na: cos@dizajn.hr ili 091 233 3360.

Radionica se snima i fotografira za potrebe promidžbe projekta. Prijavom na sudjelovanje polaznik daje pristanak za dokumentiranje. Dokumentacijski materijal se može koristiti neograničeno u online i tiskanim izdanjima vezanima za projekt “Centar oblikovanja svakodnevice”, te u tiskanim i e-izdanjima koje objavljuju HDD ili projektni partneri.

Radionica se organizira u sklopu dvogodišnjeg projekta Centar oblikovanja svakodnevice, kojega provode projektni partneri Muzej za umjetnost i obrt, Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti, Bacači Sjenki, Hrvatsko dizajnersko društvo i Grad Zagreb.

Ciklus od sveukupno 15 različitih kreativnih radionica za građanstvo provode MUO, HDD i ULUPUH, a namijenjene su različitim dobnim skupinama polaznika (školarci, odrasli, treća životna dob).

COS_EU_logotipi_radionice_poziv_900x570-900x570