WoolTang_bez okruglica

Predstavljanje kolekcije tepiha WOOL TANG CLAN u izložbeno prodajnom salonu AUTOPORTRETI

U subotu, 24. veljače 2018. u 11 sati, u izložbeno prodajnom salonu “Autoportreti”, Boškovićeva 7 u Zagrebu, bit će predstavljena kolekcija tepiha WOOL TANG CLAN koja je nastala u suradnji Regeneracije i street art umjetnika: Slavena Kosanovića – Lunara, Ive Kosanovića – Smacka, Vladimira Tomića – Moska i Ronalda Lindgreena.

 

“Početna faza suradnje s Regeneracijom bio je mural Spectrum, nastao nakon što sam vidio Regeneracijinu ton kartu, sastavljenu od malih kružnih komada vune u različitim bojama. U sljedećoj stavki suradnje razvijali smo ideje za izradu tepiha, odnosno serije tepiha. Mosk, Ronald i Smack ljudi su iz moje blizine, brat i prijatelji s kojima često radim i čiji rad, trud i iskustvo cijenim. Ideja je bila gurnuti autore izvan zone komfora, baš kao i samog sebe, okušati se u novom mediju – vuni. Rezultat je da se Mosk odmaknuo od svojih realističnih scenografija, a i svojih bajkovitih graffiti pejzaža, Ronald od svojih smirujućih aktova u ulju, a Smack od fotografije i od slovnih stilova, sastavnog dijela svojeg uobičajenog radnog smjera.”
Slaven Kosanović / Lunar

 

Ronald Aleksander Lindgreen rođen je 1975. u Celju (Slovenija), dio djetinjstva proveo je u Zagrebu, a odrastao je u Haagu u Nizozemskoj. Godine 2001. diplomirao je na Akademiji Willem de Kooning u Rotterdamu.  Zaokupljen je klasičnom slikarskom temom – ženskim aktom. Njegove kompozicije aktualiziraju fascinaciju nagosti i lica žene, tražeći unutar sižea poticaj za promišljanje daljnje razrade područja slike. Tonski rješavaju prostor slike i volumen elongiranih tijela. Lindgreen se poziva na tradiciju modernoga europskog slikarstva, razvijajući pri tome vlastitu stilsku posebnost i karakterističnu poetiku.

Ronald Lindgreen / tepih

Ronald Lindgreen / tepih

Vladimir Tomić / Mosk rođen je 1983. U Rijeci.

Završio je Školu primijenjenih umjetnosti i diplomirao na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Graffitima se bavi od 1998. godine, sudjelovao je na mnogim regionalnim i stranim graffiti festivalima i skupnim izložbama. Radovi su mu objavljeni u nekoliko inozemnih i domaćih knjiga, publikacija i časopisa posvećenih graffiti umjetnosti.

Osnivač je i gitarist riječkog benda Moskvä, u kojem djeluje od 2010. godine. Do sada su objavili tri albuma za izdavačku kuću Dallas Records. Osim u Moskvi, surađivao je s mnogim riječkim glazbenicima i bendovima. Trenutno radi kao majstor slikar u HNK Ivana pl. Zajca.

Who needs a carpet anyway

Vladimir Tomić Mosk / tepih

Vladimir Tomić Mosk / tepih

Slaven Kosanović / Lunar je zagrebački umjetnik koji djeluje na hrvatskoj sceni ulične umjetnosti, a svoje radove osim u Hrvatskoj izlaže i van granica te je posjetio, izlagao i stvarao u mnogim gradovima kao što su Amsterdam,  Atena, Auckland, Berlin, Bogota, Hanoi, Havana, Kigali, Lisbon, London, Melbourne, Mexico, New York, Oslo, Paris, Saigon, Seoul, Sydney  i Tokyo. Surađuje s časopisima kao što su Playboy, Outdoor advertizing magazine, Forbes magazine, Nissan i Hope Box.

Slaven Kosanović Lunar / tepih

Slaven Kosanović Lunar / tepih

Ivo Kosanović / Smack rođen je 1984. godine, a slikanjem se počeo baviti 1996. Sudjelovao je na brojnim „street art“ zbivanjima u Portugalu, Španjolskoj, Engleskoj, Francuskoj, Nizozemskoj, Italiji, Malti, Njemačkoj, Austriji, Slovačkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji, Grčkoj, Turskoj, Georgiji i Ruandi. Također djeluje na području fotografije, a iza njega su već vrlo uspješne domaće i međunarodne izložbe. Član je HDLU-a.

Ivo Kosanović Smack / tepih

Ivo Kosanović Smack / tepih